Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μέτρα προστασίας από το κύμα εγκληματικότητας των αλβανών λαμβάνει η Ολλανδία

Μέτρα προστασίας από το κύμα εγκληματικότητας των αλβανών λαμβάνει η Ολλανδία

Η ενασχόληση των αλβανών με το οργανωμένο έγκλημα δείχνει να απασχολεί μέχρι και την Ολλανδία, καθώς την εκ νέου καθιέρωση βίζας γι΄ αυτούς μελετά η συγκεκριμένη χώρα, σε μία προσπάθεια να μειώσει το κύμα εγκληματικότητας για το οποίο θεωρούνται υπαίτιοι.

Πράγματι, η Ολλανδική αστυνομία διαπιστώνει ότι αλβανοί κάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ ελέγχουν τα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος που διακινούν ναρκωτικά και ανθρώπους. Η σχετική έκθεση της αστυνομίας χαρακτηρίζει τις αλβανικές συμμορίες σοβαρή απειλή για την κοινωνία της Ολλανδίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αστυνομικός διευθυντής του Ρότερνταμ ανέφερε ότι πέρυσι ο αριθμός των αλβανών που εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες εδιπλασιάσθη, ενώ η τάση είναι διαρκώς ανοδική. Τόσο το Ρότερνταμ όσο και το Άμστερνταμ έχουν καταστεί κέντρα διακινήσεως ηρωίνης και κοκαΐνης που προέρχεται από την νότιο Αμερική. Την διάθεση των ναρκωτικών στην Ευρώπη αναλαμβάνουν εν συνεχεία οι αλβανικές συμμορίες.

Στα Τίρανα, πάντως, προσποιούνται ότι δεν συμβαίνει τίποτε. Υπηρεσιακοί παράγοντες ανέφεραν ότι δεν έχουν επίσημη ενημέρωση από την ολλανδική κυβέρνηση και προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα υποστηρίζοντας ότι κάποιες ευρωπαϊκές χώρες απλώς επιδιώκουν να μειώσουν την προσέλευση Αλβανών πολιτών.

Ξεχνούν προφανώς ότι στα Τίρανα  στο πρόσφατο παρελθόν ήταν ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, ο οποίος χαρακτήρισε την χώρα του επίκεντρο των ναρκωτικών (για χασισοβολώνα μιλούσε συγκεκριμένα), στην αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση του Έντι Ράμα.

Όταν, λοιπόν, μέσα από την ίδια την Αλβανία υπάρχουν καταγγελίες για την κυβερνητική προστασία στην παραγωγή και την διακίνηση των ναρκωτικών, τότε κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/metra-lambanei-h-ollandia-gia-to-kuma-egklhmatikothtas-twn-albanwn#ixzz4qbin8BSG

Exit mobile version