Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

H Ρωσική Πολεμική Αεροπορία κατακεραυνώνει τους κανίβαλους του ισλαμικού κράτους στην Ντέιρ αλ-Ζορ

H Ρωσική Πολεμική Αεροπορία κατακεραυνώνει τους κανίβαλους του ισλαμικού κράτους στην Ντέιρ αλ-Ζορ

Η συμβολή της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά του ισλαμικού κράτους στην στρατηγική περιοχή του οδικού άξονα Χάμα με Ντέιρ αλ-Ζορ εδραιώνει καταλυτικά την πλάστιγγα της νίκης υπέρ του νόμιμου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Στις 18 Αυγούστου 2017 οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν μια μεγάλη φάλαγγα με εγκληματίες τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους (ISIS) που είχαν αντικειμενικό σκοπό την ενίσχυση της πολιορκίας της στρατηγικής πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ. Υπενθυμίζουμε ότι η Ντέιρ- αλ-Ζορ παραμένει ελεύθερη στην κυριότητα της νόμιμης κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσσαντ εδώ και πολύ καιρό παρά τις μανιασμένες προσπάθειες του εγκληματικού ισλαμικού κράτους για κατάληψη της πόλης.

Η ύπαρξη πλουτοπαραγωγικών πηγών, όπως αργό πετρέλαιο και οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις εξόρυξης του, εξηγούν την πολύχρονη εμμονή των συνεχών επιθέσεων του ισλαμικού κράτους προς τον απομονωμένο θύλακα της Ντέιρ αλ-Ζορ. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ντέιρ ελ-Ζορ βρίσκεται το μεγαλύτερο πετρελαϊκό κοίτασμα της Συρίας, το Αλ-Ομάρ. Επιπροσθέτως η Ντέιρ αλ-Ζορ βρίσκεται σε στρατηγική γεωπολιτική θέση κοντά στο Ιράκ.

Αναλυτικά σε επίσημη ανακοίνωσή του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας αναφέρεται ότι στην περιοχή Άκερμπατ, που βρίσκεται στον δρόμο που ενώνει την Χάμα με την Ντειρ αλ-Ζορ, βομβαρδιστικά αεροσκάφη της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας εξαΰλωσαν πάνω από είκοσι οχήματα που μετέφεραν βαρύ οπλισμό, τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς, ενώ παράλληλα έστειλαν περισσότερους από 200 εγκληματίες τζιχαντιστές στον άλλο κόσμο.

Επιπροσθέτως, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τονίζει την προσήλωση του στην καταστροφή του της τρομοκρατικής οργάνωσης του ισλαμικού κράτους στην στρατηγική περιοχή της Ντέιρ αλ-Ζορ.

Συμπερασματικά η ατσάλινη υπεράσπιση της Ντέιρ αλ-Ζορ από τις νόμιμες δυνάμεις του Συριακού Στρατού του Προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ λαμβάνουν μια απαραίτητη και πολύτιμη βοήθεια από την Ρωσική Πολεμική Αεροπορία προαναγγέλλοντας μια εξαιρετικά επώδυνη και βαριά ήττα για το ισλαμικό κράτος.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nemesis-tou-islamikou-kratous-sthn-nteir-al-zor-h-rwsikh-polemikh-aeroporia#ixzz4qg3A7jQm

Exit mobile version