Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το “πατριωτάκι” Κοτζιά ως προπαγανδιστή του καθεστώτος Χόνεκερ

Τον ρόλο του «πατριώτη» (όπως παρουσιάζεται από κάποια ψεκαστήρια…) Κοτζιά, ως προπαγανδιστή του σοβιετισμού, με… ειδίκευση στην εξύμνηση του καθεστώτος του Χόνεκερ και της Στάζι, κατήγγειλε με άρθρο του ο γνωστότατος αριστερός συγγραφέας και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης.

Κι ως απόδειξη, αναφέρεται στο βιβλίο που συνέγραψε συντακτική ομάδα στην οποία συμμετείχε ο Κοτζιάς, «υπό την καθοδήγηση του Επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα του καθεστώτος Χόνεκερ Μάνφρεντ Μπουρ (του διαβόητου «Ελαφοπόδαρου» της Στάζι), για λογαριασμό τού καθεστώτος Χόνεκερ, το οποίο εκδόθηκε από τον κομματικό/κρατικό εκδοτικό οίκο του καθεστώτος Χόνεκερ».

Μάλιστα, ο Κοροβέσης προχωράει και πιο πέρα, αφήνοντας αιχμές πως ο Κοτζιάς δεν εξυμνούσε το καθεστώς Χόνεκερ μόνο από ιδεολογικό ζήλο, αλλά πως ήταν έμμισθος.

Ιδού τα κυριότερα σημεία του άρθρου, για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

«… Και εδώ ας πούμε μια ιστορία: Ένας σταλινικός γραφειοκράτης, στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, υποστηρίζει με φανατισμό τον σοβιετικό ολοκληρωτισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται (στρατόπεδα εξόντωσης, φυλακίσεις, εκτελέσεις κ.λπ.), εκδίδει βιβλία και γράφει άρθρα που υμνούν τον δικτατορικό ολοκληρωτισμό με ειδίκευση στην Ανατολική Γερμανία.

Ξέρουμε όλοι πως αυτού του είδους τα δημοσιεύματα, δηλαδή η προπαγάνδα για ένα κόμμα ή μια κυβέρνηση, ποτέ δεν είναι αθώα και πάντα οι «μαχητές» κάτι επιδιώκουν. Χρήματα ή καριέρα. Καμιά φορά και τα δύο. Παράδειγμα, ο Ουίλιαμ Λόρενς. Επιστημονικός συντάκτης στην εφημερίδα «New York Times» διαβεβαίωνε στις 12/11/1945 πως δεν υπήρχε ραδιενέργεια στις ισοπεδωμένες πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι. Και γι’ αυτήν την αποκάλυψη κέρδισε το Βραβείο Πούλιτζερ.

Αργότερα μαθεύτηκε πως ήταν έμμισθος του Πενταγώνου. Αυτά τα φαινόμενα δεν είναι και τόσο σπάνια στον δημοσιογραφικό κλάδο. Δεν έχουμε στοιχεία πως ο εν λόγω γραφειοκράτης ήταν έμμισθος.

Αλλά ξέρουμε πως έκανε καριέρα. Είναι ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς. Φυσικά ο καθένας έχει δικαίωμα να προβληματίζεται και να αλλάζει απόψεις, φτάνει να μπορεί να τις αιτιολογεί.

Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prwhn-bouleuths-tou-suriza-kataggellei-to-patriwtaki-kotzia-pws-htan-propag#ixzz4qhZvtxf0

Exit mobile version