Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προκαλεί ο τούρκος υπουργός Πολιτισμού: Μνημείο τουρκικής ιστορίας η Αγιά Σοφιά – Κληρονομικό μας δικαίωμα η μετατροπή σε τζαμί!

Προκαλεί ο τούρκος υπουργός Πολιτισμού: Μνημείο τουρκικής ιστορίας η Αγιά Σοφιά - Κληρονομικό μας δικαίωμα η μετατροπή σε τζαμί!

Πλήρως έχουν αποθρασυνθεί οι “καλοί γείτονες” τούρκοι, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία δεν διστάζουν να προκαλέσουν τα εθνικά και χριστιανικά μας συναισθήματα. Τελευταίο παράδειγμα από τον τούρκο υπουργό Πολιτισμού, Κουρτουλμούς που επιθεώρησε την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Εκεί ο υπουργός του Ερντογάν δήλωσε πως η Αγία Σοφία είναι ένα από τα “σημαντικά μνημεία της τουρκικής ιστορίας”, επισημαίνοντας μάλιστα πως ο Μωάμεθ ο Πορθητής μετά από την άλωση της Κωνσταντινούπολης πρόσεξε ιδιαίτερα την Κωνσταντινούπολη και ότι σε διάφορες περιόδους της έκανε σημαντικές επισκευές.

Μάλλον οι εγχώριοι νεοραγιάδες (μπολσεβίκοι και νεοφιλελεύθεροι κουμπάροι) πρέπει να στήσουν και άγαλμα στον Μωάμεθ που… διέσωσε τα Μνημεία του πολιτισμού μας!

Το πιο εξοργιστικό ο Κουρτουλμούς το δήλωσε σε ερώτηση σχετικά με το αν θα ανοίξει ή όχι για ισλαμική λατρεία η Αγία Σοφία, καθώς απάντησε: “Δεν είναι στην επικαιρότητα μας. Εντέλει βέβαια η Αγία Σοφία ως αποτέλεσμα της κατάκτησης από τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή, κατέστη τόπος λατρείας. Αργότερα με απόφαση ενός υπουργικού συμβουλίου μετατράπηκε σε μουσείο. Αυτή την στιγμή δεν είναι στην επικαιρότητα μας, αλλά θέλω να δηλώσω πως κάτι τέτοιο είναι δικαίωμα κατάκτησης του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή“.

Με αυτούς τους προκλητικούς απογόνους του Μωάμεθ του Πορθητή επιθυμούν οι εγχώριοι υποτακτικοί νεοραγιάδες να κάνουν “ελληνοτουρκική φιλία”!

Διαβάστε επίσης: Τουρκική πρόκληση: Ισλαμική τελετή μέσα στην Αγία Σοφία παρουσία κρατικών λειτουργών του Ερντογάν!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prokalei-o-tourkos-upourgos-politismou-mnhmeio-tourkikhs-istorias-h-agia-so#ixzz4qxYjhQcP

Exit mobile version