Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την Ηρωική Μάχη του Πολυαράβου στην Μάνη

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την Ηρωική Μάχη του Πολυαράβου στην Μάνη

Κλιμάκιο συναγωνιστών από την Τ.Ο Μάνης παρεβρέθηκαν στην επετειακή εκδήλωση για τα 191 χρόνια από την μάχη του Πολυαράβου. 

Η μάχη αυτή έγινε στις 28 Αυγούστου του 1826 και ήταν καθοριστική για την πορεία της επανάστασης. Ήταν η τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια των Τουρκοαιγυπτίων υπό την ηγεσία του Ιμπραίμ για κατάκτηση της Μάνης.Περίπου 2.000 γενναίοι Μανιάτες από όλη την γύρω περιοχή προξένησαν σοβαρές απώλειες στον εχθρό σκοτώνοντας γύρω στους 200 Τουρκοαιγυπτίους και έχοντας μόνο 9 νεκρούς από την πλευρά τους, σύμφωνα πάντα με τον ιστορικό Σπυρίδωνα Τρικούπη. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Πολυτσάραβος όπως ονομαζόταν κατά την διάρκεια της επανάστασης μετά την πανωλεθρία του εχθρού ξεκίνησε και επικράτησε στο τέλος να ονομάζεται Πολυάραβος.

Στεφάνι εκ μέρους του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής κατέθεσε από την Τ.Ο Μάνης ο συναγωνιστής Νίκος Λυμπερόπουλος. Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι συναγωνιστές παρέμειναν στον χώρο εφόσον υπήρξε πλήρη αποδοχή από τον κόσμο και ακολούθησαν διάλογοι ανάμεσα στα μέλη του κινήματος και τους ντόπιους παρευρισκόμενους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-thn-hrwikh-machh-tou-poluarabou-sthn-manh#ixzz4qzN6xWuY

Exit mobile version