Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η δήμευση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων συντηρεί την ευνοϊκή για τη Γερμανία συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ

Η δήμευση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων συντηρεί την ευνοϊκή για τη Γερμανία συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ

Το παράδοξο της συντήρησης της εμπιστοσύνης των χρηματοπιστωτικών αγορών στο νόμισμα της ευρωζώνης (ευρώ) όπου σε μια χώρα της, την Ελλάδα, έχει επιβληθεί καθεστώς μη βιώσιμου χρέους εξηγείται με το ξεπούλημα και την δήμευση όλης της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων.

Τον Δεκέμβριο του 2015 ο πορτογάλος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βίτορ Κονστάντσιο (Vítor Constâncio) εξέφραζε την πεποίθηση του πως η ελληνική κρίση έχει ξεπεραστεί σε τότε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Börsen-Zeitung. Φυσικά αυτό που εννοούσε ο γραφειοκράτης της ΕΚΤ, που βρίσκεται βολικά στην Φρανκφούρτη όπου εδρεύει και η Bundesbank, ήταν ότι ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης του ευρώ είχε περάσει μιας και στην Ελλάδα τώρα πια υπήρχε μια πειθήνια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συντόμως μετά στις 10 Ιανουαρίου 2016 χρίστηκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο εξευτελιστικά γερμανόφιλος Κυριάκος Μητσοτάκης καθησυχάζοντας δημόσια τον Φεβρουάριο του 2017 τον Σόιμπλε, την Μέρκελ και τον Ντράγκι σχετικά με την εξασφάλιση της παραμονής της Ελλάδος με κάθε κόστος στο καταστροφικό άρμα του γερμανικού ευρώ.

Ο ρόλος της ΕΚΤ όπως αναφέρεται στον επίσημο διαδικτυακό της τόπο είναι η διαχείριση του ευρώ, η διατήρηση της σταθερότητας των τιμών και άσκηση της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα από τα βασικά καθήκοντα της ΕΚΤ είναι η διαχείριση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της ευρωζώνης καθώς και η αγοραπωλησία νομισμάτων, ώστε να διατηρείται η ισοτιμία των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Στην πραγματικότητα ο ρόλος της ΕΚΤ είναι η συνολική διαχείριση του ευρώ και της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος της Γερμανίας. Με αυτόν τον τρόπο η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ είναι κατασκευασμένη ως ένα βολικά υποτιμημένο μάρκο που να ευνοεί τις εξαγωγές της Γερμανίας. Επίσης η Γερμανία βολικά δημιουργεί άμεσα όσα ευρώ χρειάζεται η οικονομία της ενώ στην Ελλάδα έχει επιβληθεί το κόλπο της «εσωτερικής υποτίμησης» με την υπερφορολόγηση και την μείωση μισθών και συντάξεων.

Μόνο που εδώ προκύπτει ένα παράδοξο που αγγίζει τα όρια του παραλόγου για την συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ. Πως είναι δυνατόν το ευρώ να παραμένει ανταγωνιστικό στην διεθνή χρηματαγορά έναντι χαρακτηριστικά του δολαρίου και της λίρας ενώ στην Ελλάδα, που είναι μέλος της ευρωζώνης άρα η οικονομία της πρακτικά επηρεάζει την συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, έχει επιβληθεί καθεστώς μη βιώσιμου παράνομου χρέους; Ποιός επενδυτής θα αποταμίευε σε ένα νόμισμα που η οικονομία του αντίστοιχου κράτους του θα ήταν σε τεράστια ύφεση καθώς παράλληλα θα του είχε επιβληθεί ένα τεράστιο παράνομο χρέος;

Το παραπάνω παράδοξο της ευνοϊκής για την Γερμανία συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ εξηγείται με το ξεπούλημα όλης της περιουσίας των Ελλήνων, δημόσιας (όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΟ, αεροδρόμια, υδρογονάνθρακες, ορυκτός πλούτος) και ιδιωτικής (όπως υπερφορολόγηση εισοδήματος και προκαταβολή φόρου, υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές με αντίστοιχα μείωση συντάξεων και ανύπαρκτη υγειονομική περίθαλψη).

Το ξεπούλημα θα συνεχίζεται όσο την εξουσία καταλαμβάνουν οι τοκογλύφοι που δεν νοιάζονται για την ποιότητα την ζωής και την διατήρηση της περιουσίας των Ελλήνων αλλά μόνο για να επιτύχουν τον στόχο της οικονομικής αφαίμαξης τους. Όπως δήλωνε και στις 24 Αυγούστου σε συνέντευξή της η υφυπουργός οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με προφανούς αποδέκτες τους τοκογλύφους οι εισπράκτορες της ΑΑΔΕ «θα πιάσουν τους στόχους των φορολογικών εσόδων».

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βάσει του ίδιου σχεδίου δήμευσης της περιουσίας των Ελλήνων αρνείται εξακολουθητικά και την οποιαδήποτε αρωγή της στην αισθητή βελτίωση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας, όπως για παράδειγμα με τα χαμηλά επιτόκια της ποσοτικής χαλάρωσης. Αντιθέτως η EKT αγόρασε με την ποσοτική χαλάρωση κρατικά ομολόγα άλλων χωρών της ευρωζώνης, πλην τονίζουμε της Ελλάδος, ύψους 1,689 τρις ευρώ και asset-backed securities (ABS) ύψους 24,8 δισ. ευρώ ως και τον Αύγουστο του 2017.

Επιπροσθέτως την αντι-συμβατική αγορά ομολόγων εταιριών όπως της Unilever, Nestle, Repsol και Shell ύψους 105,2 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ αντί για την ενίσχυση της οικονομίας της Ελλάδος δικαιολόγησε στις 22 Αυγούστου 2017 ο Βίτορ Κονστάντσιο σε παρέμβαση του με τίτλο «Inequality and macroeconomic policies» στα πλαίσια του συνεδρίου Annual Congress of the European Economic Association στην Λισαβόνα. Χαρακτηριστικά ο Κονστάντσιο δήλωσε ότι «τα υπερ-χαλαρά νομισματικά μέτρα έχουν μειώσει την ανεργία και την εισοδηματική ανισότητα καθώς και ότι έχουν αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων στις χώρες του ευρώ. Σίγουρα ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δεν συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα σε αυτή την εκτίμηση του.

Παράλληλα η Γερμανία έχει ολοκληρώσει την μεταφορά χρυσού 120δις ευρώ, από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι στην κεντρική τράπεζα της Γερμανίας στην Φρανκφούρτη. Με αυτή την κίνηση που άρχισε το 2013 ο Σόιμπλε έχει ήδη μεταφέρει στην Bundesbank τον μισό χρυσό που βρίσκεται εκτός Γερμανίας. Προφανώς η Γερμανία προετοιμάζεται για την ημέρα που θα καταρρεύσει το ευρώ στην αγορά συναλλάγματος και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ένα μάρκο που θα έχει συναλλαγματική αξία βάσει του χρυσού κανόνα.

Την ίδια στιγμή την σκυτάλη του ψυχολογικού πολέμου για την συνέχεια της υποταγής των Ελλήνων στα μνημόνια έχουν αναλάβει τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μιας και τα εγχώρια μνημονιακά ΜΜΕ έχουν φαλιρίσει, με το πρόσφατο ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Χάντελσμπλατ που φέρεται να παρουσιάζει τον Σόιμπλε να δηλώνει ότι μια μέρα οι Έλληνες θα του στήσουν άγαλμα λόγω της συμβολής του σε «μεταρρυθμίσεις», δηλαδή στην επιβολή των σκληρών οικονομικών μέτρων, της υπέρμετρης λιτότητας και του εξαναγκασμού σε μετανάστευση 500 χιλιάδων Ελλήνων λόγω ανέχειας.

Συμπερασματικά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ(ΠΑΣΟΚ)-ΑΝΕΛ με πάντοτε δεκανίκι την Νέα Δημοκρατία σκύβει το κεφάλι και υποκλίνεται στους τοκογλύφους επιτρέποντας την ταπείνωση και την καταστροφή των Ελλήνων παράλληλα διατηρώντας την υψηλή συναλλαγματική αξία του ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-dhmeush-ths-dhmosias-kai-idiwtikhs-periousias-twn-ellhnwn-sunthrei-thn-eu#ixzz4r3JCercn

Exit mobile version