Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οθωμανική φιέστα με απειλές κατά της Ελλάδας από τον Ερντογάν για το Ματζικέρτ

Οθωμανική φιέστα με απειλές κατά της Ελλάδας από τον Ερντογάν για το Ματζικέρτ

Το είπε και το έκανε ο Ερντογάν διοργανώνοντας φιέστα για την Μάχη του Ματζικέρτ. Πέρα από τις πανοπλίες, τους γενίτσαρους και το όλο οθωμανικό κιτς που επικρατούσε δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι απειλές κατά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, έκανε παραλληλισμό της συγκεκριμένης μάχης με το σήμερα, λέγοντας:

«Οι Τούρκοι δεν εγκατέλειψαν ποτέ την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία τους, ακόμη και εν όψει του κινδύνου μαρτυρίας. Γι ‘αυτό δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε Μαντζικέρτ, το σημείο εκκίνησης της ιστορίας μας στην Ανατολία. Όσοι δεν μαθαίνουν από την ιστορία είναι υποχρεωμένοι να την ξανά ζήσουν. Δυστυχώς, η μάχη του Μαντζικέρτ παραμελήθηκε εδώ και πολύ καιρό στη χώρα μας. Αν και οι κυβερνήτες του κράτους ξέχασαν για το Μαντζικέρτ, οι άνθρωποι δεν το έκαναν»

Και συνέχισε λέγοντας:

«Το παιχνίδι είναι το ίδιο, ο στόχος είναι ο ίδιος, μόνο το σενάριο αλλάζει και οι ηθοποιοί δεύτερων ρόλων. Σε αυτό το παιχνίδι η FETÖ (η οργάνωση του Φ. Γκιουλέν) είναι ένα πιόνι, Η PKK, η YPG, η PYD, η Νταές, οι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις είναι πιόνια. Όλες τους είναι από ένα μέσο που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις που έχουν βάλει στο μάτι την πατρίδα μας.

Ο αγώνας μας είναι εναντίον όχι μόνο των μέσων αλλά ουσιαστικά εκείνων που τα χρησιμοποιούν. Η Ανατολία σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας ανέκαθεν υπήρξε μια δύναμη που άξιζε όλο τον κόσμο. Το σάβανο που φόρεσε ο σουλτάνος Αλπ Αρσλάν στο Μαντζικέρτ, το φόρεσαν όλοι όσοι έγιναν ηγέτες αυτού του έθνους»

Είναι σαφές ότι ο Ερντογάν αναφέρεται μεν στους υποτιθέμενους «εσωτερικούς εχθρούς» και φυσικά δείχνει και τον δρόμο της επεκτάσεως, αφού η Μάχη του Ματζικέρτ από την οποία αντλεί διδάγματα ήταν μία νίκη των Οθωμανών έναντι του Βυζαντίου, η οποία ουσιαστικά αποτέλεσε την αρχή του τέλους της Βασιλεύουσας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/othwmanikh-fiesta-me-apeiles-kata-ths-elladas-apo-ton-erntogan-gia-to-matzi#ixzz4r3Lz0pew

Exit mobile version