Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μαροκινός που είχε ζητήσει άσυλο, ο δολοφόνος τζιχαντιστής δύο γυναικών στην Φινλανδία

Μαροκινός που είχε ζητήσει άσυλο, ο δολοφόνος τζιχαντιστής δύο γυναικών στην Φινλανδία

Ο Μαροκινός, ο οποίος δήλωσε ενώπιον δικαστηρίου ότι σκότωσε δύο γυναίκες σε επίθεση με μαχαίρι στη Φινλανδία, ονομάζεται Αμπντεραχμάν Μπουανάνε και όπως προκύπτει σήμερα από δικαστικά έγγραφα ο άντρας είχε αιτηθεί άσυλο και είχε απορριφθεί.  

Μάλιστα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης έδωσε στις αρχές πλαστή ταυτότητα όταν εισήλθε στη χώρα το 2016 και τελικά προέκυψε ότι είναι 22 ετών και όχι 18.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 18 Αυγούστου οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση με μαχαίρι στη νοτιοδυτική πόλη Τουρκού, μια επίθεση που ερευνάται ως η πρώτη σχετιζόμενη με ισλαμική τρομοκρατία στη χώρα.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι είναι ο δράστης της επίθεσης αρνούμενος όμως ότι το κίνητρό του ήταν η τρομοκρατία. Έφθασε στη Φινλανδία το 2016, διέμενε σε κέντρο υποδοχής στο κέντρο της Τουρκού και πριν από την επίθεση είχε απορριφθεί η αίτησή του για χορήγηση ασύλου.

Διαβάστε επίσης: Εκτός ελέγχου! Νέα αιματηρή επίθεση ισλαμιστών στην Φινλανδία

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/marokinos-pou-eiche-zhthsei-asulo-o-tzichantisths-pou-dolofonhse-duo-gunaik#ixzz4r4wN382h

Exit mobile version