Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο παραλήρημα του ανεπάγγελτου Κουτσούμπα: Δικαιώνει για μια ακόμη φορά τον Στάλιν και τα εγκλήματα του Κομμουνισμού

Νέο παραλήρημα του ανεπάγγελτου Κουτσούμπα: Δικαιώνει για μια ακόμη φορά τον Στάλιν και τα εγκλήματα του Κομμουνισμού

Βαθύτατα απάνθρωπος και αμετανόητος απέναντι στην στυγνή εγκληματική σταδιοδρομία του κομμουνισμού στάθηκε, για μια ακόμη φορά, ο ανεπάγγελτος, παιδί του κομματικού σωλήνα και μοσχαναθρεμμένος (επαναλαμβάνουμε, για πολλοστή φορά, εκ της Μόσχας και όχι εκ του μοσχαριού…) νυν αρχισταλινίσκος του χρεωκοπημένου ιδεολογικά και πολιτικά ΚΚΕ.

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα («Real News»), καθώς ο δημοσιογράφος τον ρωτάει «Ο σταλινισμός, όμως, δεν έκανε εγκλήματα; Πολλοί υποστηρίζουν ότι και Έλληνες κομμουνιστές ήταν θύματά του…» ο Κουτσούμπας απαντά, συν τοις άλλοις, τα εξής:

«Όταν σε μια χώρα υπάρχει πόλεμος, ιμπεριαλιστική περικύκλωση και επέμβαση, ταξική σύγκρουση και εμφύλιος, ποιος αλήθεια κάνει το έγκλημα, είναι εγκληματίας και ποιος αμύνεται; Ποιος υπερασπίζεται την πατρίδα, την εργατική τάξη και την συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του λαού του και ποιος υπονομεύει, κάνει δολιοφθορές, σκοτώνει και ατιμάζει; Τις απαντήσεις αυτές, ιδιαίτερα ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του, όπως και άλλοι λαοί τις ξέρουν. Γιατί έχουν υποφέρει από τα εγκλήματα του καπιταλισμού, ιδιαίτερα στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο, παιδί του οποίου είναι και ο φασισμός – ναζισμός, όπως και κάθε μορφή της δικτατορίας του κεφαλαίου. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι πόλεμοι, οι συγκρούσεις, οι επαναστάσεις δεν γίνονται με ροδοπέταλα, αλλά είναι ποτισμένα με το αίμα των λαών ενάντια στους δυνάστες τους. Το ΚΚΕ δεν μασά τα λόγια του. 

Γι’ αυτό κι εμείς είμαστε οι μόνοι που από ταξική σκοπιά δεν εξωραΐζουμε τον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε τον προηγούμενο αιώνα, είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα, θα έλεγα και σε όλη την Ευρώπη, που έχουμε μελετήσει σε βάθος και τα αρνητικά και τα λάθη της πορείας σοσιαλιστικής οικοδόμησης που οδήγησαν και στην τελική ανατροπή της, έστω προσωρινή ιστορικά. Η κριτική μας αφορά στις πραγματικές αδυναμίες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, τα οποία εντοπίζουμε και στη χρονική περίοδο που ηγέτης ήταν ο Στάλιν. Περίοδος όμως που ο σοβιετικός λαός και το Κόμμα του, ως σύνολο, υπεράσπισε τη σοσιαλιστική πατρίδα του, η Σοβιετική Ένωση ηγήθηκε της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, αναγεννήθηκε από τις στάχτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και κατάφερε να αναδειχθεί σε δεύτερη δύναμη παγκοσμίως».

Για μια ακόμη φορά, η ανηθικότητα, η αλητεία και η ασέβεια στα αναρίθμητα θύματα της μπολσεβικικής πανούκλας εμφανίζονται στην προκλητική απάντηση του θρασύδειλου γλείφτη της κομμουνιστικής τυραννίας. Άλλα πράγματα ερωτάται και άλλα απαντά, με τον δημοσιογράφο φυσικά να μην επανέρχεται στο θέμα παρότι η απάντηση του Κουτσούμπα είναι κραυγαλέα άσχετη με το περιεχόμενο της ερώτησης. Από τα όσα, όμως, αναιδώς απάντησε, αυτό που αντιλαμβανόμαστε, για πολλοστή φορά, είναι η σαφής διάθεση του Κουτσούμπα ότι ευθύνονται όλοι οι άλλοι για τα όσα έκανε ο σταλινισμός-κομμουνισμός εκτός από τον ίδιο!

Για τα εγκλήματα του σταλινισμού ερωτάται, αλλά η ευθύνη ανήκει στους εσωτερικούς «υπονομευτές « και «δολιοφθορείς», στους εξωτερικούς εχθρούς που «πολιορκούσαν» την Σοβιετική Ένωση και τα κράτη-δορυφόρους της, στον «φασισμό-ναζισμό», τον «καπιταλισμό», τον «ιμπεριαλισμό» κ.τ.λ. Όσο για τον (φαιδρό) ισχυρισμό του Κουτσούμπα ότι «το ΚΚΕ δεν μασά τα λόγια του», έχει δίκιο. Τα καταπίνει αμάσητα… Η μόνη «κριτική» που αποδίδεται στον Στάλιν και την «σοσιαλιστική οικοδόμηση» δεν έχει σαφές και συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Τι να πει, άλλωστε; Ότι το μόνο… λάθος του Στάλιν είναι ότι δεν πρόλαβε να εξοντώσει όλους όσοι δεν συμφωνούσαν τόσο με τον ίδιο όσο και με τις απάνθρωπες διαδικασίες της νόρμας της κολεκτιβοποίησης και των κολχόζ; Ας τα βλέπουν, όμως, αυτά όλοι εκείνοι του «συνταγματικού τόξου» που δηλώνουν ότι «τιμούν και σέβονται το ΚΚΕ για την συνέπεια στις απόψεις του»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-paralhrhma-tou-anepaggeltou-koutsoumpa-pou-dikaiwnei-gia-mia-akomh-fora#ixzz4rArYd4qU

Exit mobile version