Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα παράσταση στην Κεντροαριστερά: Θεοχαρόπουλος και Κωνσταντινόπουλος ετοιμάζουν υποψηφιότητες… 8(!) μέχρι τώρα οι επίδοξοι «σωτήρες»

Η σημερινή παράσταση του πολιτικού τσίρκου με τίτλο «ο κυοφορούμενος φορέας της Κεντροαριστεράς» έχει δύο κλόουν ως πρωταγωνιστές στην προσπάθεια διασκέδασης του κοινού, το οποίο επιθυμεί να γελάσει με την ψυχή του. Ο ένας είναι ο πρόεδρος (…) ενός κατ’ ουσίαν ανύπαρκτου πια κόμματος της ΔΗΜΑΡ. Ο λόγος για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος με δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ της διαλύσεως των υφισταμένων κομμάτων της κεντροαριστεράς, ακολουθώντας την σχετική πρόταση-αίτημα ενός ακόμη εγχώριου κεντροαριστερού «λούζερ», του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Δημιουργία ενιαίου φορέα χωρίς υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων δεν γίνεται», είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας πως «αν υπάρχουν διαφωνίες ως προς το αν θα είναι ενιαίος ή πολυκομματικός ο φορέας, η λύση είναι να αποφασίσει η βάση της κεντροαριστεράς, με διπλή κάλπη».

Ο ίδιος άφησε αιχμές πως ορισμένοι δεν δεσμεύονται «για την επόμενη ημέρα» και εξέφρασε ανησυχία για το μέλλον του εγχειρήματος. «Αν δεν αποσαφηνιστούν αυτά τώρα, προβλέπω ότι την επόμενη μέρα της εκλογικής διαδικασίας δεν θα υπάρχουν οι εγγυήσεις της ενότητας, θα υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις. Δεν θα εγγυώνται οι υποψήφιοι ότι την επόμενη μέρα θα είναι στρατιώτες αυτής της παράταξης», υπογράμμισε.

Εξάλλου, επανέλαβε την πρότασή του να γίνει πρώτα ιδρυτικό συνέδριο στο κόμμα και εν συνεχεία εκλογές για τον επικεφαλής. Ο Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι την προσεχή εβδομάδα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του σχετικώς με την δική του υποψηφιότητα.

Ο έτερος πρωταγωνιστής της ημέρας είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος  σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας θα διεκδικήσει την ηγεσία του «νέου φορέα της Κεντροαριστεράς». Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει τα επόμενα 24ωρα. Θα έχει, ωστόσο χαρακτήρα δελτίου Τύπου και όχι την… πανηγυρική μορφή συνέντευξης Τύπου. Θεωρώντας προφανώς ως «προίκα» το 22% που έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές του 2015 νομίζει ότι μπορεί κι αυτός μέσα στην γενική ανακατωσούρα να σφραγίσει την δική του παρακαταθήκη για την εξασφάλιση του πολιτικού του μέλλοντος.

Με τον Κωνσταντινόπουλο φθάνουμε αισίως στους 8(!) μέχρι στιγμής υποψήφιους «σωτήρες» της εγχώριας κεντροαριστεράς. Αναμφισβήτητα, οι παλιάτσοι του ΠΑΣΟΚ και των ρεταλιών που το ακολουθούν δεν θα μας αφήσουν να πλήξουμε. Ο καυγάς των επίδοξων «αρχηγών» εντοπίζεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εκλογή του επικεφαλής σε ένα κόμμα το οποίο ακόμα δεν έχει ιδρυθεί και κανείς δεν ξέρει αν θα είναι ενιαίο κόμμα ή συνομοσπονδία κομμάτων (ας σκεφτούμε μόνο πόσο πολιτικά φαιδρό θα είναι να αποφασίσουν ότι θα είναι συνομοσπονδία και στο μεταξύ να έχει εκλεγεί ως επικεφαλής ο Καμίνης που δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα). Το ΠΑΣΟΚ πολύ δύσκολα θα δεχτεί εκλογή από το διαδίκτυο, χωρίς φιξαρισμένους εκλογικούς καταλόγους, οπότε ας μην θεωρηθεί ως απολύτως δεδομένο ότι το εγχείρημα του εκκολαπτόμενου νέου μορφώματος θα φτάσει στο τέλος του και δεν θα διαλυθεί ξανά «εις τα εξ ων συνετέθη».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε επίσης: Υποψήφιος «σωτήρας» του κλεφτοπασόκ και ο Καμίνης: Τουλάχιστον 7(!) θα είναι οι υποψήφιοι αρχικαρεκλάρχες – Περισσότεροι κι απ’ τους ψηφοφόρους

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-parastash-ston-kuoforoumeno-forea-ths-kentroaristeras.-theocharopoulos#ixzz4rGNL7C4Y

Exit mobile version