Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γλέντια στην Κεντροαριστερά: Ζήτησαν αρχικά 10.000(!) ευρώ ως εγγύηση από κάθε υποψήφιο πρόεδρο!

Γλέντια στην Κεντροαριστερά: Ζήτησαν αρχικά 10.000(!) ευρώ ως εγγύηση από κάθε υποψήφιο πρόεδρο!

Σε μια δύσκολη, απ’ όλες τις απόψεις, εποχή το πολιτικό τσίρκο του «κυοφορούμενου νέου φορέα της Κεντροαριστεράς» κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να προσφέρει μια εύθυμη νότα γέλιου.

Καταρχάς, και μόνο η αρχική είδηση ότι οι υποψήφιοι αρχηγοί εκτός από την απαραίτητη συγκομιδή 1.000 υπογραφών (500 από την Αττική και 500 από την υπόλοιπη Ελλάδα) θα έπρεπε οπωσδήποτε να πληρώσουν ως εγγύηση για την συμμετοχή τους στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία το ποσό των 10.000(!) ευρώ, προκάλεσε δικαιολογημένα την κατακραυγή του κόσμου, με αποτέλεσμα στην συνέχεια το ποσό να υποστεί κάποια μείωση, αλλά και πάλι να χρειάζονται κάποιες χιλιάδες ευρώ για να μπορεί να… μοστράρει κάποιος ως υποψήφιος του εκκολαπτόμενου νέου μορφώματος.

Σε μια εποχή απίστευτης οικονομικής κρίσης, με τον βασικό φορέα εκκόλαψης του νέου μορφώματος να χρωστάει ασύλληπτα ποσά στις τράπεζες και να έχει κλίνει σ’ όλες τις πτώσεις την λέξη κλέφτης, το να ζητάς 10.000 ευρώ ως εγγύηση συνιστά σαφή μέγιστη πρόκληση. Όσο κι αν επιχείρησαν να συμμαζέψουν την γκάφα τους οι ασχολούμενοι με το νέο μόρφωμα, η ουσία της πρόκλησης δεν αλλάζει.

Κατά τ’ άλλα, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ ζητούν ηλεκτρονική ψηφοφορία και διπλή κάλπη, για να αποφασίσουν οι συμμετέχοντες για τον χαρακτήρα του νέου φορέα και το μέλλον των υφιστάμενων κομμάτων. Όμως, όπως γράψαμε και χθες, το ΠΑΣΟΚ αντιδρά, κρίνοντας (συν τοις άλλοις) ότι το κόστος της online ψηφοφορίας είναι κραυγαλέα υψηλό (άνω των 800.000 ευρώ) και βεβαίως, ότι δεν υπάρχουν τα εχέγγυα διαφάνειας για να επιτραπεί η εξ αποστάσεως ψήφος.

Μπορεί να αιωρείται στην ατμόσφαιρα η πιθανότητα ότι οι εσωκομματικές κάλπες θα στηθούν στις 5 Νοεμβρίου (και στις 12 Νοεμβρίου, αν χρειαστεί και δεύτερος γύρος), αλλά στο πολιτικό αυτό συνονθύλευμα και σκορποχώρι τίποτα δεν αποκλείεται. Ακόμη και ο «κυοφορούμενος νέος φορέας της Κεντροαριστεράς» να πέσει θύμα πολιτικής έκτρωσης πριν ακόμη γεννηθεί…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/glentia-sthn-kentroaristera.-zhthsan-archika-10.000-eurw-ws-egguhsh-apo-kat#ixzz4rLRSAMXb

Exit mobile version