Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καθίζηση στην αγορά αυτοκινήτων λόγω οικονομικής κρίσης και εξάρτησης της πρωτογενούς παραγωγής από το εξωτερικό

Καθίζηση στην αγορά αυτοκινήτων λόγω οικονομικής κρίσης και εξάρτησης της πρωτογενούς παραγωγής από το εξωτερικό

Η καταστροφική πολιτική των κομμάτων της μεταπολίτευσης που απαγόρευαν συνειδητά προς όφελος των ξένων συμφερόντων την άνθηση μιας εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο σημαντικό και αναγκαίο θέμα της καθημερινής μετακίνησης των Ελλήνων.

Σύμφωνα με έρευνα του πόρταλ newsauto.gr της 31ης Αυγούστου 2017 η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου στην χώρα μας έχει πάθει σήμερα κυριολεκτικά καθίζηση. Συγκεκριμένα, με στοιχεία που αφορούν τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο, ενώ το 2008 προ οικονομικής κρίσεως είχαν πουληθεί 187592 νέα αυτοκίνητα τα σημερινά στοιχεία δείχνουν 58777 αντίστοιχες πωλήσεις, δηλαδή έχει συμβεί μείωση της τάξεως του 68,67%. Επιπροσθέτως τονίζεται ότι ο αριθμός πωλήσεων που αντιστοιχεί στην ίδια περίοδο του 2013, δηλαδή μεσούσης της βαθιάς οικονομικής κρίσης, ήταν μόλις 36882 αυτοκίνητα, δηλαδή υπήρχε ουσιαστική τροχοπέδη στην αγορά αυτοκινήτου με σημαντικά αρνητικά αποτελέσματα για τον σχετικό εμπορικό κλάδο.

Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου από ιδιώτες οφείλεται κυρίως σε αντιστάθμισμα κόστους συντήρησης του παλαιότερου αυτοκινήτου με το κόστος αγοράς ενός καινούργιου ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων ανήκει σε εταιρικούς στόλους και εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Προφανώς η έγκριση τραπεζικού δανεισμού σε εταιρικά σχήματα είναι πιο εύκολος από την έγκριση δανείου για αγορά αυτοκινήτου σήμερα σε ένα ιδιώτη ενώ οι εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων υποχρεωτικά ανανεώνουν τον στόλο τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Βέβαια για την σημερινή εποχή των μνημονίων, που δεν θα είχαν καν συνταχτεί αν δεν υπήρχε το πειθήνιο πολιτικό κατεστημένο του κλεπτοκρατικού τόξου που θα αποδέχονταν τα καταστροφικά τους αποτελέσματα για τον Ελληνικό λαό, μόνο και μόνο η υπερφορολόγηση των συνεργείων αυτοκινήτων ως ελευθέρων επαγγελματιών εκτοξεύει σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος συντήρησης οποιουδήποτε αυτοκινήτου, είτε παλαιού είτε νέου.

Δυστυχώς το πρόβλημα της σημερινής οικονομικής κρίσης είναι μια πολιτική απόφαση των κυβερνώντων ως τώρα κομμάτων της μεταπολίτευσης, του ΠΑΣΟΚ(ΣΥΡΙΖΑ), της Νέας Δημοκρατίας και του «συνδικαλιστικού» ΚΚΕ, και βρίσκεται στην συνειδητή και συστηματική καταστροφή της εγχώριας παραγωγής αγαθών και έλλειψη απαραίτητων υποδομών που παράγουν προϊόντα αναγκαία για την διαβίωση. Από τις επιδοτήσεις για την καταστροφή οπωροκηπευτικών ειδών έως το διαχρονικό μπλοκάρισμα για την ανάπτυξη της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας, το σχέδιο ήταν πάντα η εξάρτηση του Έλληνα από προϊόντα που θα παράγονταν στο εξωτερικό. Με αυτό τον τρόπο η πρωτογενής παραγωγική και δημιουργική εργασία του Έλληνα θα υποβαθμιζόταν στην ίδια του την Πατρίδα και θα περιοριζόταν στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών με έμφαση σε μια αργόσχολη θέση στο δημόσιο.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα δεν θα σταματήσει όσο στην εξουσία υπάρχουν οι δουλοπρεπείς υπάλληλοι των τοκογλύφων που σταματούν συστηματικά την πρωτογενή παραγωγή, όπως εδώ για παράδειγμα την άνθηση μιας ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Σε περίπτωση που υπήρχαν αυτοκίνητα κατασκευασμένα στην Ελλάδα οι τιμές των νέων μοντέλων θα ήταν προφανώς αρκετά χαμηλότερες από τα σημερινά εισαγόμενα, άρα και ο κλάδος πωλήσεων αυτοκινήτου δεν θα περνούσε ποτέ τέτοια κρίση.

Συμπερασματικά η προαλειφόμενη από τις δημοσκοπικές προσπάθειες εναλλαγή Τσίπρα με Μητσοτάκη δεν θα φέρει βελτίωση, αντιθέτως θα συνεχίσει την ίδια καταστροφική οικονομική πολιτική δουλοπρέπειας στα ξένα συμφέροντα που έχει φέρει σε απόγνωση τον Έλληνα στην ίδια του την χώρα. Ιδιαίτερα ο Μητσοτάκης με την δικαιολογία της «νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας» με εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα θα προβεί σε αδικαιολόγητες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, φέρνοντας σε περισσότερη απελπισία μια ήδη βαριά δοκιμαζόμενη ελληνική  κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kathizhsh-sthn-agora-autokinhtwn-logw-oikonomikhs-krishs-kai-ejarthshs-ths#ixzz4rPMhMagI

Exit mobile version