Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αχτσιόγλου: Ναι, λέγαμε ότι θα ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό, αλλά τελικά τον μειώσαμε

Αχτσιόγλου: Ναι, λέγαμε ότι θα ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό, αλλά τελικά τον μειώσαμε

Όταν υπάρχει επίσημη κυβερνητική ομολογία ότι ό κατώτατος μισθός μειώθηκε (και) επί της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, τότε τα λόγια περιττεύουν. Μιλάμε για την παραδοχή της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου κατά την διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου στην Βουλή.

«Λέτε για τους μισθούς, ας θυμηθούμε λίγο ότι από το 2011 οι μισθοί ήταν 600 ευρώ, το 2014 ήταν κοντά στα 400 ευρώ. Επί ΣΥΡΙΖΑ, ο μισθός μειώθηκε κατά 11 ευρώ. Ποιος, λοιπόν, διέλυσε τους μισθούς; Εμείς βάζουμε ένα φρένο, οι μισθοί σταθεροποιούνται».

Μιλάμε για πολύ μεγάλο θράσος από την διορισμένη κυβερνητική υφισταμένη του Τσίπρα. Μας λέει ότι οι μισθοί μειώθηκαν μόνο(…) 11 ευρώ, όταν η προεκλογική εξαγγελία της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης έλεγε ξεκάθαρα για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ. Επί της ουσίας, αυτό που συμβαίνει είναι πως ό,τι μέτρα πήραν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά όχι μόνο δεν τα κατήργησε ο Τσίπρας, αλλά τα υιοθέτησε και προέβη σε συμπληρωματικά ακόμη χειρότερα. Άλλο ένα σαφές δείγμα του περιβόητου «ηθικού πλεονεκτήματος της «κυβερνώσας Αριστεράς».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/achtsioglou-nai-legame-oti-tha-anebasoume-ton-katwtato-mistho-alla-telika-t#ixzz4rR53sv5u

Exit mobile version