Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μείωση του αριθμού των συμβάσεων των ειδικών ιατρών στην νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Μείωση του αριθμού των συμβάσεων των ειδικών ιατρών στην νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Άλλη μία απόδειξη ότι είναι ανίδεοι και ανίκανοι. Ο υπουργός υγείας από την μία θέλει να διώξει τους ιδιώτες από τον ΕΟΠΥΥ. Να διώξει τους ιατρούς που στα ιδιωτικά ιατρεία τους προσφέρουν υψηλού επιπέδου ιατρική με ελάχιστο αναλογικά κόστος σε όλους τους ασφαλισμένους.

Από την άλλη (σταθερή πολιτική!) το ξανασκέφτεται και μπορεί να συμβληθεί και με άλλους, για λίγο όμως, μην ξεχνιόμαστε μέχρι να αποκαταστήσει το παλιό καλό ΙΚΑ που ο ασφαλισμένος αισθάνονταν πολίτης υποσαχάριας χώρας και πλήρωνε πολλαπλάσια σε ιδιώτες για να βρει λύσεις στο πρόβλημά του. Θα ξαναζήσουμε τις σκηνές των προηγούμενων ετών με τις ουρές έξω από τα ιατρεία του ΙΚΑ ή τους οικογενειακούς ιατρούς. Και φυσικά όταν περάσει το “τζάμπα” ωράριο…

Πλήρωνε ή πήγαινε εξ’ αρχής στον ειδικό για το πρόβλημά σου ιδιώτη. Όχι ότι το σημερινό σύστημα είναι καλό. Οι ιατροί που τους επετράπη να συμβληθούν είναι λίγοι και πολλές ειδικότητες δεν συμβάλλονται. Σε αρκετές περιοχές υπάρχουν ελάχιστοι ή και κανένας συμβεβλημένος.

Από την αρχή της λειτουργίας του ΕOΠΥΥ ζητήσαμε να μπορούν να συμβάλλονται όλοι οι ιατροί με συλλογικές συμβάσεις του ΠΙΣ, μέσω των ιατρικών συλλόγων. Να μην υπάρχει πλαφόν επισκέψεων. Η δημόσια υγεία δεν παρέχεται με δελτίο. Και οι αμοιβές να είναι όχι δεδομένες αλλά κατά πράξη και περίπτωση για να υπάρχει κίνητρο και ανταγωνιστικότητα.

Ο έλεγχος της σωστής λειτουργίας γίνεται πλέον εύκολα και αντικειμενικά αφού όλα γίνονται ηλεκτρονικά. Εύκολα μπαίνει π.χ. “ηλεκτρονικός έλεγχος” στις εξετάσεις αναλόγως ειδικότητας. Δυστυχώς, οι προσκυνημένοι υπάλληλοι των τραπεζιτών σχεδιάζουν τα συστήματα υγείας με γνώμονα την εξοικονόμηση χρημάτων για τα αφεντικά τους. Όπερ πλήρωνε λαέ!

Παναγιώτης Κελεπούρης, Καρδιολόγος
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ (Α.Φ. 213)

Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών 2017

Καλούνται οι Ιατροί της Αθήνας, οι Ιατροί του Ελληνισμού να δηλώσουν συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό μας.
Πληροφορίες στο τηλ.: 6974 113 098 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/meiwsh-tou-arithmou-twn-sumbasewn-twn-eidikwn-iatrwn-sthn-nea-prwtobathmia#ixzz4rX2J9fGr

Exit mobile version