Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέες περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό πλήττουν το αξιόμαχο των Ένοπλων Δυνάμεων

Νέες περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό πλήττουν το αξιόμαχο των Ένοπλων Δυνάμεων

Άλλο ένα σημαντικό πλήγμα στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων θα συντελεστεί από την υποταγμένη στους τοκογλύφους των Βρυξελλών ανθελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρωτοστάτη τον πατριδοκάπηλο Πάνο Καμμένο με τις προτεινόμενες βαθιές περικοπές του αμυντικού προϋπολογισμού για το 2018.

Από το 2014 και την μνημονιακή συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έως την σημερινή απροκάλυπτα ανθελληνική συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δυστυχώς η κατάσταση χειροτερεύει ριζικά σχετικά με τους επιχειρησιακούς προϋπολογισμούς όλων των Γενικών Επιτελείων.

Προφανώς το αναμενόμενο αποτέλεσμα είναι η μη εύρυθμη λειτουργία και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Αναβολή ασκήσεων, ελλιπής εκπαίδευση, ακύρωση συντηρήσεων και πάγωμα νέων και εξαιρετικά απαραίτητων εξοπλισμών για την θωράκιση της χώρας μας δεν ανησυχούν ούτε τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά ούτε και εξοργίζουν τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, με λίγες εξαιρέσεις που συνήθως οδηγούν σε παραίτηση ή υποχρεωτική αποστρατεία.

Τα πάμπολλα περιστατικά κακοδιαχείρισης των κονδυλίων για τα εξοπλιστικά προγράμματα ενισχύονται σήμερα με προσπάθειες ξεπουλήματος υπαρχόντων νευραλγικών όπλων με την δικαιολογία έλλειψης χρημάτων για εκσυγχρονισμό άλλων μονάδων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απαράδεκτη προσπάθεια ξεπουλήματος των F-16 Block 30 της «αγοράς του αιώνα» με δικαιολογία την έλλειψη κονδυλίων για την αναβάθμιση άλλων F-16 στην πιο προηγμένη κλάση Viper. Τα υπάρχοντα  F-16 Block 30 είναι αξιόμαχα αεροσκάφη με οικονομικό κόστος ανά ώρα πτήσης και υπερπολύτιμα για την προστασία του Αιγαίου Πελάγους. Άλλωστε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την απόκτηση τους από την Ελλάδα κατοπτρίζει αυτή την πολύπλευρη αξία τους.

Όμως μια αρκετά σημαντική πτυχή της οικονομικής κρίσης αποτυπώνεται και στην εξαιρετικά αρνητική επιρροή που έχει άμεσα πάνω στο μάχιμο έμψυχο δυναμικό, δηλαδή ακριβώς εκεί που κτυπάει η καρδιά της Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος. Αναλυτικά όλα τα νομοσχέδια για το μισθολογικό, το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν έρθει σε ισχύ από όλους τους εντολοδόχους των τοκογλύφων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) συνεχώς μειώνουν την οικονομική κατάσταση των στελεχών και των τριών όπλων. Δυστυχώς σε αυτή την εποχή που διανύουμε τον έβδομο χρόνο της τεχνητής οικονομικής κρίσης για ένα παράνομο χρέος το ψυχολογικό βάρος που δημιουργείται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μερικές φορές ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια και έχει οδηγήσει και σε αυτοχειρία.

Ένα εξαιρετικά λυπηρό σημείο είναι ότι ο Τσίπρας και ο Καμμένος πρώτα διαβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις για την Εθνική Άμυνα και έπειτα καταθέτουν στην Βουλή νομοσχέδια που περιλαμβάνουν εξαιρετικές μειώσεις και για τους εξοπλισμούς αλλά και για τις οικονομικές απολαβές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συμπερασματικά η εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για την άμυνα και την ασφάλεια της Πατρίδος μας θα είναι η πρωτεύουσα μέριμνα μιας Εθνικής Κυβέρνησης του Λαϊκού Σύνδεσμου Χρυσή Αυγή που εκφράζει την θέση του για τις Ένοπλες Δυνάμεις σύμφωνα με τα γραφόμενα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: “Ότι κάνουμε θα το κάνουμε μοναχοί και δεν έχουμε καμιά ελπίδα από τους ξένους”.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nees-perikopes-ston-amuntiko-propologismo-plhttoun-to-ajiomacho-twn-enoplwn#ixzz4rdfBQViT

Exit mobile version