Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι Έλληνες εξαθλιώνονται από την φορομπηχτική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Οι Έλληνες εξαθλιώνονται από την φορομπηχτική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Συνεχίζεται συστηματικά η φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού με πρωτοστάτη τον πειθήνιο στους διεθνείς τοκογλύφους Τσίπρα, αφού σύμφωνα με τα φετινά φορολογικά στοιχεία του οικονομικού έτους 2016 τα συνολικά εισοδήματα των Ελλήνων μειώθηκαν κατά 1,77 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2015.

Κρίσιμες μειώσεις στο εισόδημα για το 2016 των μισθωτών και των συνταξιούχων  επιβεβαιώνουν τα φορολογικά στοιχεία που δήλωσαν φέτος περίπου 4 εκατομμύρια  Έλληνες φορολογούμενοι. Αναλυτικά από τα παραπάνω στοιχεία αποκαλύπτεται ψαλίδισμα κατά 864 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, δηλαδή φέτος τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων συνολικά διαμορφώθηκαν σε 57,886 δισ. ευρώ από 58,750 δισ. ευρώ το 2015.

Παράλληλα τα εισοδήματα που δήλωσαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες εμφάνισαν περικοπή κατά 900 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ήταν μειωμένα κατά 20% σε σχέση με το 2015. Αναλυτικά ενώ το προηγούμενο οικονομικό έτος τα δηλωθέντα εισοδήματά τους είχαν ανέλθει σε 4,7 δισ. ευρώ, τα φετινά οικονομικά στοιχεία έδειξαν έσοδα ύψους 3,8 δισ. ευρώ. Με απλά λόγια το μέσο δηλωθέν εισόδημα μειώθηκε από τα περίπου 10 χιλιάδες ευρώ στα 8 χιλιάδες ευρώ, με το κατώφλι της φτώχιας να ορίζεται στα 4,5 χιλιάδες ευρώ.

Συνολικά τα παραπάνω εισοδήματα που δηλώθηκαν για το οικονομικό έτος 2016 (61,68 δισ. ευρώ) ήταν μειωμένα κατά 1,77 δισ. ευρώ σε σχέση με το οικονομικό έτος 2015 (63,45 δισ. ευρώ), ενώ το ΑΕΠ παρέμεινε καθηλωμένο στα 175 δισ. ευρώ.

Προφανώς η φορομπηχτική πολιτική του κράτους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις υπέρμετρες και παράλογες επιβαρύνσεις, όπως την 100% προκαταβολή φόρου, αναγκάζει τους ελεύθερους επαγγελματίες είτε να κλείσουν τα μπλοκάκια τους και να αλλάξουν φορολογική έδρα στο εξωτερικό, είτε να ιδρύσουν μια Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (ΙΚΕ) πληρώνοντας λιγότερες εισφορές με ότι συνεπάγεται αυτό για τις συντάξεις τους, είτε τελικώς να ρισκάρουν την φοροδιαφυγή. Σε κάθε περίπτωση θα καταβάλλονται λιγότεροι φόροι και λιγότερες εισφορές στραγγαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την Ελληνική Οικονομία.

Παρά τα βεβαιωμένα εισοδήματα από τις φορολογικές δηλώσεις είναι μεγάλο το ποσοστό των φορολογούμενων, ιδιωτών και επιχειρήσεων, που επιλέγει να επιζήσει παρά να πληρώσει την άδικη και υπέρμετρη φορολόγηση του κράτους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την ζοφερή πραγματικότητα της αριστεράς διακυβέρνησης έρχονται να συμπληρώσουν οι στρατιές των ανέργων, με το τραγικό ποσοστό του 31,3% σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και οι εξαναγκασμένοι από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξορία Έλληνες καθαρά για λόγους επιβίωσης.

Ο άδικος φόρος του ΕΝΦΙΑ που “δεν διορθώνεται, καταργείται” βάσει των προεκλογικών εξαγγελιών του αποδεδειγμένα ψεύτη Τσίπρα βάρυνε τους ιδιοκτήτες ακινήτων κατά 30% περισσότερο από πέρσι λόγω της αύξησης των φορολογικών συντελεστών και τον υπολογισμό του με υπερτιμημένες αντικειμενικές αξίες. Πάλι εδώ υπάρχει δήλωση χαμηλότερων εισοδημάτων από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που αποτυπώνει την γενικότερη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση λόγω αδυναμίας των ενοικιαστών να καταβάλουν υψηλότερα ενοίκια.

Συμπερασματικά η φορολογική λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζεται σταθερά στα ίδια επίπεδα με πέρσι, δηλαδή με εμφανή μειωμένα εισοδήματα οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τους ίδιους δυσβάσταχτους φόρους που απειλούν αισθητά την διαβίωση τους ενώ την ίδια στιγμή οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πλουτίζουν την τσέπη τους και τους ξένους τοκογλύφους της Μέρκελ και του Σόιμπλε.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/diachronikh-ejathliwsh-twn-forologoumenwn-apo-thn-foromphchtikh-politikh-tw#ixzz4rvgKPlCb

Exit mobile version