Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο συριακός στρατός έσπασε την πολιορκία στη Ντέιρ αλ-Ζορ: Βαριές απώλειες για τους τζιχαντιστές του ISIS

Ο συριακός στρατός έσπασε την πολιορκία στη Ντέιρ αλ-Ζορ: Βαριές απώλειες για τους τζιχαντιστές του ISIS

Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατάφεραν να απελευθερώσουν στρατεύματα που είχαν αποκλειστεί από τζιχαντιστές στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο στρατός του Άσαντ έσπασε την πολιορκία που κρατούσε από το 2014 και απελευθέρωσε χιλιάδες ένστολους και αμάχους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάτοικοι της πόλης πανηγύρισαν την προέλαση του στρατού.

To Συριακό ΓΕΣ ανακοίνωσε ότι η άρση της πολιορκίας της πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ αποτελεί μια στρατηγική στροφή, καμπή στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και επιβεβαιώνει την ικανότητα και την αποφασιστικότητα του συριακού στρατού και των συμμάχων του στο να απενεργοποιήσουν το τρομοκρατικό πλάνο στη Συρία.

Tο συριακό ΓΕΣ διευκρινίζει ότι “μετά από μια σειρά επιτυχημένων επιχειρήσεων των μονάδων του συριακού αραβικού στρατού σε συνεργασία με τις συμμαχικές δυνάμεις και με την υποστήριξη της συριακής και ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ολοκληρώθηκε η 2η φάση των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο βάθος της ερήμου και επιτεύχθηκε η άρση της πολιορκίας που επιβλήθηκε στον πληθυσμό της Ντέιρ αλ-Ζορ για περισσότερο από 3 χρόνια’’.

Μάλιστα τονίζει ότι η άρση της πολιορκίας είναι το αποτέλεσμα της ένωσης των δυνάμεων που προχώρησαν ξεκινώντας από την επαρχία της Ράκα με τις δυνάμεις μας που ήταν κλεισμένες στη Ντέιρ αλ-Ζορ. «Αυτές οι δυνάμεις προκάλεσε στη «Daech βαριές απώλειες, σκότωσε και τραυμάτισε εκατοντάδες τρομοκράτες και κατέστρεψαν ένα μεγάλο αριθμό των διοικητηρίων, θέσεων και οχημάτων. Η άρση της πολιορκίας δομεί μια βάση σημαντική για τη διεύρυνση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη ζώνη της και στην περιφέρεια της με σκοπό την εκρίζωση των τελευταίων θέσεων του δικτύου της Daech».

Το μεγαλύτερο κομμάτι της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ παραμένει υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τη φρεγάτα Ναύαρχος Έσεν, που βομβαρδίζει θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.

Με πληροφορίες dimpenews, euronews

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-suriakos-stratos-espase-thn-poliorkia-sth-nteir-al-zor-baries-apwleies-gi#ixzz4rzMimlI7

Exit mobile version