Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Πώς ΝΔ και ΠαΣοΚ μεθόδευσαν το να πληρώσει ο Ελληνικός Λαός τα θαλασσοδάνειά τους

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Πώς ΝΔ και ΠαΣοΚ μεθόδευσαν το να πληρώσει ο Ελληνικός Λαός τα θαλασσοδάνειά τους

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί

Πολύ συζήτηση γίνεται αυτές τις ημέρες σχετικά με την νέα ηγεσία του ΠαΣοΚ και το νέο όνομα αυτών των απατεώνων. Στην λίστα για την διαδοχή έχουν μπει πολλοί: Καμίνης, Θεοδωράκης, Γεννηματά και άλλοι πολλοί έχουν βγει μπροστά για να αναλάβουν τα ηνία του ΠαΣοΚ.

Οι υποψήφιοι έχουν από την πλευρά τους πει επίσης πολλά. Μέχρι και ότι τον πολεμάνε τα συμφέροντα είπε ο Καμίνης. Αυτό με το οποίο δεν έχει ασχοληθεί κανένας υποψήφιος είναι το τι θα γίνει με τα υπέρογκα χρέη του ΠαΣοΚ, εκτός και αν νομίζουν ότι θα αλλάξουν ΑΦΜ και θα τα φορτώσουν στα συνήθη υποζύγια, τους Έλληνες πολίτες.

Τα δάνεια και οι μίζες του ΠαΣοΚ

Το ΠαΣοΚ επί δεκαετίες τώρα έβαζε την κομματική του επιχορήγηση ως «εγγύηση» και εν συνεχεία λάμβανε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τις τράπεζες. Αυτά τα υπέρογκα χρέη τα έχουν πληρώσει ήδη οι Έλληνες πολίτες με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και θα κληθούν να τα πληρώσουν άλλη μία μόλις το ΠαΣοΚ αλλάξει ΑΦΜ και… αρχηγό.

Υποτίθεται ότι η κρατική χρηματοδότηση δίνεται προκειμένου τα κόμματα να είναι ανεξάρτητα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τις μίζες της Siemens από το να φτάσουν στα ταμεία του ΠαΣοΚ. Όμως για όλα αυτά δεν έχει πει ούτε λέξη κάποιος εκ των υποψηφίων αρχηγών της εγκληματικής οργάνωσης. Κανονικά, έπρεπε να θέσει υποψηφιότητα και ο Τσοχατζόπουλος να ολοκληρωθεί ο συμβολισμός.

Και η ΝΔ στο… κόλπο

Δεν θα πρέπει, όμως, στους παραπάνω χαρακτηρισμούς μας να είμαστε μονομερείς και άδικοι. Όλα τα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής που δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, ούτε θαλασσοδάνεια βεβαίως, συμμετείχαν σε αυτό το πάρτι της ανομίας, με αποτέλεσμα να έχουν μικρότερα ή μεγαλύτερα ή υπέρογκα χρέη.

Μία ιστορία από το πρόσφατο παρελθόν, όμως, μας δείχνει πως οι τωρινοί υποψήφιοι «σωτήρες» λειτουργούν. Στις αρχές Ιουλίου του 2012 η Αγροτική Τράπεζα απέστειλε στην ΝΔ και το ΠαΣοΚ έγγραφη καταγγελία για τα δάνεια που υπήρχαν στους φακέλους της και αφορούσαν τα συγκεκριμένα κόμματα. Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 26 Ιουλίου, τα συγκεκριμένα κόμματα εκχώρησαν τα συγκεκριμένα δάνεια, όπως και ολόκληρο το «υγιές» κομμάτι της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Λίγο καιρό μετά ήρθε και η νομοθετική «ταφόπλακα» στο όλο ζήτημα, αφού τα κόμματα όρισαν ως… «ακατάσχετη» την κομματική τους χρηματοδότηση και έτσι μπορούν να κάνουν τις «πάπιες» ανερυθρίαστα.

Πλην Χρυσής Αυγής

Το είπαμε πριν και το ξαναγράφουμε τώρα γιατί έχει αξία. Σε όλο αυτό το πάρτι συμμετείχαν ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Όλοι έχουν λίγα ή πολλά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται. Όλοι, λίγο ή πολύ, έχουν βάλει το δάκτυλο στο μέλι.

Και σε αυτό το σημείο υπάρχει το συνηθισμένο μοτίβο της ελληνικής πολιτικής ζωής: Όλοι πλην Χρυσής Αυγής που ακόμα και όταν έπαιρνε κρατική χρηματοδότηση τα μοίραζε σε διανομές τροφίμων και άλλες κοινωνικές δράσεις, οι οποίες εν συνεχεία και με φωτογραφική διάταξη χαρακτηρίστηκαν «ρατσιστικές», επειδή έφερναν σε δύσκολη θέση τους κλέφτες και τους απατεώνες.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pws-nd-kai-pasok-methodeusan-to-na-plhrwsei-o-ellhnikos-laos-ta-thalassodan#ixzz4rzNLGbwG

Exit mobile version