Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αρνούνται να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της Νέας Τάξης Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία – Τα «δικά μας» ανδρείκελα λένε «ναι σε όλα»!

Αρνούνται να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της Νέας Τάξης Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία - Τα «δικά μας» ανδρείκελα λένε «ναι σε όλα»!

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Μπορεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να απέρριψε «ομοφώνως» την προσφυγή της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας για να μην φιλοξενήσουν «προσφυγάκια» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης που επιβάλλει ποσοστώσεις στις χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά οι χώρες αυτές (συν η Πολωνία) δεν προτίθενται να υπακούσουν «θέλουν δεν θέλουν»!

Έτσι, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο δήλωσε σχετικά:

«Η Σλοβακία σέβεται την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της ΕΕ να απορρίψει τις προσφυγές της ίδιας και της Ουγγαρίας κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, αλλά η αρνητική θέση της στις ποσοστώσεις για τους πρόσφυγες δεν θα αλλάξει. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εκφραστεί η αλληλεγγύη με άλλους τρόπους από το να εξαναγκαζόμαστε να δεχθούμε μετανάστες από άλλες χώρες που δεν θέλουν έτσι κι αλλιώς να βρίσκονται εδώ».

Ακολούθησε η εθνική κυβέρνηση της Ουγγαρίας, με συνέντευξη τύπου του υπουργού Εξωτερικών Σιγιάρτο, που δεν ήταν τόσο… ευγενικός, όσο ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας «απεχθή και ανεύθυνη» την απόφαση του ευρωδικαστηρίου:

«Η ουγγρική κυβέρνηση θεωρεί πως η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι απεχθής και ανεύθυνη. Η απόφαση αυτή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης. Η απόφαση βασίσθηκε σε…

Διαβάστε την συνέχεια στο Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/arnountai-na-summorfwthoun-me-tis-apaithseis-ths-neas-tajhs-ouggaria-polwni#ixzz4s2YtKqKC

Exit mobile version