Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δικαίωση για την Χρυσή Αυγή οι δηλώσεις Μοσκοβισί για την μνημονιακή χούντα

Δικαίωση για την Χρυσή Αυγή οι δηλώσεις Μοσκοβισί για την μνημονιακή χούντα

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας

Με συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σε ιταλική εφημερίδα, ο επίτροπος αρμόδιος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, ομολογεί όσα η ελληνική κοινωνία στην πλειονότητά της υποπτεύεται και η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει μεγαλοφώνως από το 2010, το γεγονός δηλαδή πως τα Μνημόνια έχουν μετατρέψει το Σύνταγμα της χώρας μας σε κουρελόχαρτο!

Συγκεκριμένα, ο ευρωπαίος επίτροπος επί των Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων υπήρξε σε συνέντευξή του στην «Corriere della Sera» αφοπλιστικά ειλικρινής εις ότι αφορά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2015:

«Πρόκειται για σκάνδαλο σχετικά με τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι επειδή οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να λαμβάνεις αποφάσεις με αυτό τον τρόπο για το μέλλον ενός λαού, το να επιβάλλονται λεπτομερείς αποφάσεις στον τομέα των συντάξεων, της αγορά εργασίας. Αναφέρομαι στις κύριες λεπτομέρειες από τις οποίες εξαρτάται η ζωή μιας χώρας. Οι λεπτομέρειες αυτές αποφασίσθηκαν μέσα σε έναν Οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, από τεχνοκράτες, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο εκ μέρους ενός κοινοβουλίου. Χωρίς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να γνωρίζουν τι πραγματικά λεγόταν, χωρίς αμετάβλητα κριτήρια ή μια ενιαία γραμμή»!

Με απλά λόγια, ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε. παραδέχεται για πρώτη φορά πως στην Ελλάδα συντελέστηκε ένα μνημονιακό πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2015 και με την ψήφο όλων των κομμάτων της βουλής πλην Χρυσής Αυγής, το οποίο καταστρατηγεί επί της ουσίας κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, πραξικόπημα στο οποίο έχουν συμμετοχή αφενός οι ιθύνοντες της Ε.Ε. και αφετέρου το πολιτικό κατεστημένο της χώρας το οποίο και όχι μόνο αποδέχθηκε δίχως την παραμικρή αντίδραση την συνταγματική εκτροπή αλλά την ψήφισε και την εφαρμόζει με φανατισμό.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη θάφτηκε όπως ήταν αναμενόμενο από τα ελληνικά μέσα «ενημέρωσης» με τους…

Διαβάστε την συνέχεια στο antepithesi.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dikaiwsh-gia-thn-chrush-augh-oi-dhlwseis-moskobisi-gia-thn-mnhmoniakh-choun#ixzz4s79FSWYx

Exit mobile version