Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Καβάλα, Πέλλα

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου η Τοπική Οργάνωση Καβάλας διεξήγαγε με απόλυτη επιτυχία ενημερωτική εξόρμηση στην ορεινή Λεκάνη, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο η γιορτή της πατάτας. Η γιορτή προετοιμάζεται και φέτος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού «Οι ρίζες». Από την πρώτη στιγμή οι συναγωνιστές έγιναν δεκτοί με θέρμη και ενθουσιασμό, υπενθυμίζοντας στους αντιπάλους μας ότι τα ισχυρά κάστρα του εθνικισμού στην Μακεδονία παραμένουν άπαρτα παρά την προπαγάνδα και την πολεμική ενός ολόκληρου καθεστώτος. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τη μοναδική λύση στο αδιέξοδο των μνημονίων και ο αγώνας της, σύντομα, θα δικαιωθεί.

Με μία λιτή και σεμνή τελετή που έλαβε χώρα την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, συναγωνιστές και συναγωνίστριες τίμησαν στην πόλη της Κρύας Βρύσης, την μνήμη του αγνοούμενου αγωνιστή και Ήρωα του κυπριακού έπους, Τσιτιρίδη Κωνσταντίνο.

Οι συναγωνιστές Γιάννης Σαχινίδης, Φώτης Γραικός και Γεώργιος Βαχαρέλης, μπροστά από το μνημείο που ανεγέρθη στην πλατεία της πόλης ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης απέναντι στον ίδιο και όλους τους εθελοντές που έδωσαν χωρίς δισταγμό το αίμα τους για την υπεράσπιση της Κύπρου, κατά τις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στην αυτοθυσία απλών ανθρώπων που παράτησαν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να πολεμήσουν στη μαρτυρική Μεγαλόνησο.

Ο Τσιτιρίδης Κωνσταντίνος ήταν στρατιώτης πεζικού αλλά η τύχη του, μαζί με χιλιάδες άλλους Έλληνες και Κύπριους, αγνοείται. Το παράδειγμα του όμως παραμένει ζωντανό, τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν πως η σημερινή «δημοκρατία» και τα «αγαθά» της χτίστηκαν πάνω στο αίμα και τη θυσία των Ηρώων μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn680#ixzz4sDg0TnKB

Exit mobile version