Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ιστορία της “επένδυσης” της Eldorado Gold στις Σκουριές

Η ιστορία της “επένδυσης” της Eldorado Gold στις Σκουριές

Έναντι του ποσού των 11 εκατομμυρίων ευρώ αγόρασε ο Μπόμπολας το 2003 επί κυβερνήσεως Σημίτη τις εγκαταστάσεις και υποδομές των υπαρχόντων μεταλλείων σιδηροδρόμων, αξίας άνω των 400 εκατομμυρίων, όπως εκτίμησε η ευρωπαϊκή επιτροπή μιας και οι προβλέψεις μιλούσαν για την ύπαρξη κοιτασμάτων χρυσού αξίας 12 δισ. ευρώ.

Η εξόρυξη ακολουθώντας τους περιβαλλοντολογικούς περιορισμούς αυτομάτως θα σήμαινε λιγότερα κέρδη για τα κοράκια του καπιταλισμού. Έτσι αποφασίστηκε η χρήση κυανίου για εξόρυξη, η οποία όμως θα κατέστρεφε την περιοχή και υπήρξαν νομικές αντιδράσεις και απορρίφθηκε. Στην συνέχεια στράφηκαν προς την στιγμιαία τήξη η οποία επίσης είναι βλαπτική για το περιβάλλον, της οποίας το αποτέλεσμα θα ήταν η καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα που σαν συνέπεια θα είχε την ερημοποίηση μιας περιοχής που ζει από τον τουρισμό και διαθέτει μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες κλείνοντας θα άφηναν πολλαπλάσιους ανθρώπους χωρίς εργασία.

Σημειωτέον ότι το δημόσιο δεν έχει κανένα μερίδιο από τα τεράστια κέρδη της εν λόγω «επένδυσης». Η εταιρεία αρνείται την κατασκευή εργοστασίου μεταλλουργίας, ώστε το μετάλλευμα να μην εξάγεται και εξ αυτού δεν υπάρχει όφελος για την Ελλάδα.

Συνοψίζοντας βλέπουμε μια εταιρεία η οποία αρνείται να εφαρμόσει τους περιβαλλοντολογικούς κανόνες εξόρυξης και από την άλλη να επιχειρεί να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της με αναδρομολόγηση των κερδών της μέσω φορολογικών παραδείσων, ώστε να αποφύγει κάθε φορολογία από το ελληνικό δημόσιο, φτάνοντας στο σημείο να εκβιάζει το κράτος με απόλυση των υπαρχόντων εργαζομένων. Μια επένδυση τεράστιο σκάνδαλο με πλήρη αδιαφάνεια.

Η Χρυσή Αυγή, μακριά από τον αδηφάγο καπιταλισμό που πρεσβεύει η ΝΔ και της αλλεργίας σε κάθε επένδυση από την αριστερά, πιστή στην ιδεολογία του Λαϊκού Εθνικισμού ζητά να γίνεται η εξόρυξη του χρυσού με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον αλλά από τα κέρδη να ωφεληθούν οι Έλληνες πολίτες και όχι οι συμμορίες των καπιταλιστών – κατσαπλιάδων που επιζητούν το κέρδος αφήνοντας πίσω τους την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Σταύρος Κρίκος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-chroniko-ths…-ependusews-stis-skouries#ixzz4sUMx4WeK

Exit mobile version