Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η πονηρή διπλωματία του Έντι Ράμα απαιτεί αποφασιστική και αποτελεσματική απάντηση

Η πονηρή διπλωματία του Έντι Ράμα απαιτεί αποφασιστική και αποτελεσματική απάντηση

Άλλη μια πονηρή διπλωματική κίνηση από τον Έντι Ράμα κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του στο αλβανικό Κοινοβούλιο, κατονομάζοντας την Ελλάδα ως την μοναδική γειτονική χώρα με την οποία η Αλβανία έχει διμερή προβλήματα, ενώ την ίδια στιγμή η Ελληνική μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου δέχεται διαχρονική, ανηλεή και στυγνή τρομοκρατία με την πλήρη απουσία προστασίας από τις αλβανικές αρχές.

Χθες ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, κατά τις προγραμματικές κοινοβουλευτικές δηλώσεις του, κατονόμασε την Ελλάδα ως την μοναδική γειτονική χώρα με την οποία η Αλβανία έχει διακρατικά προβλήματα. Παράλληλα ο Ράμα πρόσθεσε παραπλανητικά ότι τα Τίρανα επιθυμούν «αμοιβαία φιλία, αντίστοιχη δέσμευση και διμερή συνεργασία» με την Ελλάδα.

Σχετικά με τους Έλληνες που κατοικούν στις πατρογονικές τους εστίες της Βορείου Ηπείρου και διώκονται συστηματικά από αλβανικά κακοποιά στοιχεία, όπως τον ανθέλληνα Ταχίρ Βελίου, ο Ράμα δήλωσε ότι θα είναι «διαρκώς αυξανόμενο» το ενδιαφέρον της κυβέρνησης του για τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους.

Με περισσό θράσος ο Ράμα χαρακτήρισε την ανθελληνική συμπεριφορά των αλβανικών αρχών προς τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου ως «μέσο για την προώθηση των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών». Όμως ειλικρινά η λίστα των διαχρονικά θρασύτατων ανθελληνικών ενεργειών από την Αλβανία δεν έχει τέλος. Από τις παράνομες διεκδικήσεις των Τσάμηδων έως την δολοφονία του Εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα στις 12 Αυγούστου 2010 η αλβανική προκλητικότητα αυξάνεται συνεχώς με εξαιρετικά επικίνδυνο βαθμό.

Ενώ οι αλβανικές αρχές συστηματικά ισοπεδώνουν Ελληνικές επιχειρήσεις και οικίες στην Χειμάρρα και σε όλες τις πόλεις της Βορείου Ηπείρου, ο Ράμα συνέχισε την πονηρή ρητορεία του με δηλώσεις γενικής κατανάλωσης όπως ότι “η Αλβανία, ανεξαρτήτως των προβλημάτων και αναγκών της, δε θα κλείσει ποτέ ούτε τα μάτια και ούτε το στόμα σε υπεράσπιση των αληθειών και των δικαιωμάτων της”, “το μέλλον θα επιφέρει τις επιθυμητές λύσεις για τις δύο πλευρές και ότι “οι σχέσεις θα ανέλθουν σε νέο στρατηγικό επίπεδο φιλίας, σεβασμού και συνεργασίας μέσω πραγματικού διαλόγου και όχι με άστοχες δηλώσεις”.

Η αδιαφορία στην παραπάνω διαχρονική αυξανόμενη αλβανική προκλητικότητα και εγκληματικότητα ταιριάζει τέλεια με την εθνομηδενιστική κουλτούρα του κομμουνιστικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ και των πατριδοκάπηλων ΑΝΕΛ, που νέμονται την εξουσία καθαρά μέσω εξαπάτησης για λόγους πλουτισμού εις βάρος του Ελληνικού Λαού. Όμως ανέκαθεν οι αντιδράσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με κάθε μεταπολιτευτική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) ήταν είτε ανεμικές είτε ανύπαρκτες στο σχέδιο του ξεριζωμού του Ελληνισμού από την Βόρειο Ήπειρο. Ειδικότερα ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στις 8 Ιουνίου 2016 είχε φωτογραφηθεί στο γραφείο του Ράμα μπροστά από ένα χάρτη που εμφάνιζε ως αλβανικά και εδάφη που ανήκουν στην Ελλάδα.

Συμπερασματικά ο μόνος τρόπος επαναφοράς της ορθής εξωτερικής πολιτικής και αποτελεσματικής διπλωματίας για την Ελλάδα είναι η επιλογή της διακυβέρνησης της Πατρίδας μας από μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου – Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-ponhrh-diplwmatia-tou-enti-rama-apaitei-apotelesmatikh-apanthsh#ixzz4sV5cm4bb

Exit mobile version