Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άλλο ένα χαμένο πλεονέκτημα της Ελλάδος: S-400 αποκτά η τουρκία

Άλλο ένα χαμένο πλεονέκτημα της Ελλάδος: S-400 αποκτά η τουρκία

Μία εξαιρετικά δυσμενή για την Πατρίδα μας τροπή παίρνει η προσέγγιση με την Ρωσία, γεγονός βεβαίως αναμενόμενο αφού την πατρίδα μας κυβερνούν από αμερικανοτραφείς έως αμερικανοπροσκυνημένους. Πώς να περιμένεις, άλλωστε, προσέγγιση με την Ρωσία όταν υπογράφεις κυρώσεις εναντίον της… Γι’ αυτό ο Καμμένος πήρε δώρο ένα καλασνικοφ και οι τούρκοι ολόκληρο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S – 400.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας της Ρωσίας Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, δήλωσε σχετικά με την προμήθεια S – 400 προς την τουρκία: «το εν λόγω ζήτημα στην ουσία έχει “τελειώσει”, ωστόσο δεν πρόκειται για πώληση πυροβόλων όπλων, αλλά για ένα ιδιαίτερο σύστημα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφορες πτυχές. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα καταλήξουμε σ ένα θετικό αποτέλεσμα».

Η ιστορία του «ναυαγίου» των ελληνικών S – 300

Για όσους θυμούνται, η Ελλάδα διαθέτει όχι S-400, αλλά S-300. Τους είχε προμηθευτεί σε άλλες εποχές, συγκεκριμένα το 1996, με σκοπό να μεταφερθούν στην Κύπρο για την ανάγκη της Εθνικής Φρουράς. Τελικώς, μεταφέρθηκαν στην Κρήτη και έμειναν παροπλισμένοι για 15 ολόκληρα χρόνια, όταν και πραγματοποιήθηκε μία βολή υπό την επίβλεψη των τούρκων.

Βεβαίως, δεν χρειαζόταν αυτό το στοιχείο για να καταλάβουμε το πλεονέκτημα που αποκτούν οι τούρκοι με αυτό το απόκτημα. Στην Ελλάδα του Μνημονίου, η συντήρηση των αεροσκαφών γίνεται με έξοδα των χειριστών και η όλη λειτουργία του στρατεύματος στηρίζεται στο φιλότιμο ενεργών και απόστρατων στελεχών. Σε μία μικρή αναλογία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αρκεί να σκεφτούμε ότι όσο καιγόταν ο τόπος ελάχιστα ήταν τα διαθέσιμα εναέρια μέσα.

Τα σκληρά γεωπολιτικά δεδομένα

Εδώ, θα πρέπει να πούμε μερικά δεδομένα της γεωπολιτικής που μερικοί επιθυμούν να ξεχνάνε. Σε ολόκληρο τον πλανήτη, από την στιγμή που η Ρωσία στάθηκε και πάλι στα πόδια της, διεξάγεται ένας αγώνας για την παγκόσμια κυριαρχία, που έχει εκφραστεί και στα πεδία των μαχών της Συρίας, και στην πλατεία του Κιέβου, αλλά και στους διαδρόμους της διπλωματίας.

Σύμφωνα με τα πάγια βήματα αυτού του αγώνα, όπως αυτός ορίζεται από την γεωπολιτική θεωρία, η Ρωσία επιθυμεί να βρει έναν δρόμο προς την Θάλασσα και αντίστοιχα οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να σταματήσουν αυτή την προοπτική. Αυτό από την πλευρά της Ρωσίας μπορεί να συμβεί είτε στο πλευρό της Ελλάδος, είτε εναντίον της. Σε αυτό δεν εμπλέκεται τίποτα άλλο πέραν του νόμου της ισχύος και της διπλωματίας.

Αντίστοιχα οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να σταματήσουν αυτό το «κατέβασμα» είτε αυτό σημαίνει να ακυρώσουν στην ουσία της την πώληση του ρωσικού οπλικού συστήματος στην τουρκία, είτε ενισχύοντας τις διαλυτικές τάσεις εντός της τουρκίας.

Με απλά λόγια: η Ελλάδα έχει βρεθεί στη γωνία ως αποτέλεσμα των προσκυνημένων κυβερνήσεών της. Από την μία πλευρά απώθησε την Ρωσία όντας υποτακτική στους αμερικανούς. Από την άλλη δεν μπορεί να περιμένει τον αμερικανικό σεβασμό, πρώτον επειδή είναι εξασφαλισμένοι υποτακτικοί και δεύτερον επειδή η γεωπολιτική θεωρία προστάζει οι ΗΠΑ να θέλουν μια «μικρή και έντιμη Ελλάδα» και μία «ισχυρή και κυρίαρχη» τουρκία.

Μοναδική διέξοδος μία ισχυρή ελληνική ηγεσία που να πορευτεί με βάση τα γεωπολιτικά επιστημονικά δεδομένα και όχι με τον φόβο της απεξάρτησης από τον αμερικανικό παράγοντα. Αλλιώς θα μείνουμε να μετράμε τις διπλωματικές «πιρουέτες» των τούρκων απέναντι στους αμερικανούς και θα περιμένουμε πότε θα υποστούμε άλλη μία εθνική ήττα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/allo-ena-chameno-pleonekthma-ths-ellados-s-400-apokta-h-tourkia#ixzz4sYTDLWh8

Exit mobile version