Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι καφετζούδες της Δημοκρατίας

Οι καφετζούδες της Δημοκρατίας

Αν η αξέχαστη ταλαντούχα ηθοποιός Γεωργία Βασιλειάδου ζούσε στις μέρες μας και της ζητούσαν να ενσαρκώσει τον ίδιο ρόλο της καφετζούς – έναν από αυτούς που την έκαναν γνωστή και αγαπητή στο ευρύ κοινό εν έτει 1957- είναι σίγουρο ότι θα αρνιόταν. Κι αυτό γιατί σήμερα τη θέση του περίφημου ρόλου θα μπορούσαν άνετα να διεκδικήσουν ερασιτέχνες κωμικοί- ενίοτε και εντελώς γελοίοι- που έχουν μετονομαστεί σε «εκλογολόγους». Αν κανείς ασχοληθεί ακόμα και επιφανειακά με τις δήθεν «επιστημονικές» αναλύσεις τους, θα διαπιστώσει διαχρονικά πως όχι μόνο καμία απολύτως «μέθοδος» που εφαρμόζουν δεν αποδίδει, αλλά και ότι οι περισσότερες «προβλέψεις» τους περί των εκλογικών αποτελεσμάτων- ακόμα και των πλέον προφανών στον απλό άνθρωπο- ωχριούν μπροστά σε αυτές των αστρολόγων, των χειρομαντών και άλλων συναφών «επιστημονικών» κλάδων.

Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις απετέλεσαν οι πρόσφατες, φθινοπωρινές δημοσκοπικές μετρήσεις δύο εταιρειών, σε ισάριθμα συνεργαζόμενα μέσα ενημέρωσης, από τις οποίες η μεν πρώτη εμφανίζει τη Χρυσή Αυγή με ποσοστά 6,1% η δε άλλη με 7,1% και μάλιστα αμφότερες σε απόσταση αναπνοής από το άταφο ΠΑΣΟΚ! Επειδή είναι προφανές ότι κανείς πλέον (και σωστά) δεν πιστεύει τις «δημοσκοπήσεις» – ειδικά στη χώρα μας που από κανέναν φορέα ουσιαστικά δεν ελέγχονται αλλά αντίθετα αγοράζονται τοις μετρητοίς στους άτυπους «πλειστηριασμούς» των κομμάτων και των ΜΜΕ που αυτά επηρεάζουν- καλύτερο θα ήταν να ασχολείται κανείς όχι με το τι γράφουν, αλλά ποιοι το γράφουν.

Ας ρίξουμε μια πρόχειρη ματιά στους «εκλεκτούς» της εγχώριας αγοράς, για να καταλάβουμε πόσο νοθευμένο είναι το προϊόν που μας πουλάνε: Κάποιος εξ αυτών πρώην κομμουνιστής λέει, που είδε το φως το αληθινόν όπως όλοι οι γνήσιοι αριστεροί όταν άρχισε τα πάρε δώσε με τους «φιλελεύθερους» και έγινε γνωστός από τις τακτικές παρουσίες του στα κανάλια- πτώματα πλέον (ευτυχώς)  της «ανεξάρτητης δημοσιογραφίας», είναι σήμερα βασικό στέλεχος του «πρωινού καφέ» του Μητσοτάκη.

Ένας άλλος, «γκουρού» του χώρου και  εξαφανισμένος πια αφού οι πρετεντέρηδες μάς άφησαν χρόνους, έχει να βγάλει χρησμό από τότε που υποστήριζε, προ διετίας, με θέρμη ότι το δημοψήφισμα θα κατέληγε σε μια «καθαρή νίκη του ΝΑΙ», με τα γνωστά αποτελέσματα. Άλλος πάλι, «αμερόληπτος»  που την τελευταία δεκαετία με την εταιρεία του εμφάνιζε τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά που ούτε ο Τσίπρας δεν θα τολμούσε να φανταστεί, εξαργύρωσε αμέσως την αμεροληψία του με υπουργιλίκι από τα λίγα, όπως θα έκανε στη θέση του κάθε γνήσιος αριστερός που σέβεται τον εαυτό του (αν έστω  υποθετικά αριστερά και αυτοσεβασμός δεν αποτελούσαν έννοιες ασύμβατες..).

Από τα λίγα παραπάνω αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι η συνωμοσία του ψευδεπίγραφου «συνταγματικού τόξου» καλά κρατεί ακόμα και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Οι (λίγοι) που πίστευαν πως οι δημοσκοπήσεις θα περιέπεφταν σε ανυποληψία μετά τις παταγώδεις αποτυχίες τους και το αβίαστο γέλιο που κατάφεραν να βγάλουν σε όλες τις αναμετρήσεις, διαψεύστηκαν. Οι δημοσκόποι- καφετζούδες ,οι λαθρόβιες εταιρείες τους και οι μυστικές συναλλαγές τους, όσο γελοία και αναξιόπιστα και να παραμένουν τα ποσοστά και οι  «έρευνές» τους, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να διαπλέκονται στο μολυσμένο περιβάλλον της ψευτοδημοκρατίας όσο υπάρχουν κόμματα- χορηγοί και ΜΜΕ- νεροκουβαλητές.

Μέχρι τότε και μέχρι την πραγματική αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μπορούμε και εμείς να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που τόσο μας αρέσει, όταν τύχει να μας τηλεφωνήσουν για κάποια «δημοσκόπηση», ώστε να επαυξήσουμε την αξιοπιστία τους: Να επιμένουμε ότι καλύτερος Πρωθυπουργός ήταν ο Σαμαράς, ότι στις τελευταίες εκλογές ψηφίσαμε Λεβέντη και ότι η επόμενη σίγουρη επιλογή μας όταν γίνουν εκλογές, είναι το ΠΑΣΟΚ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
Δικηγόρος- ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-kafetzoudes-ths-dhmokratias#ixzz4sYW07dL6

Exit mobile version