Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ομολογία κυβερνητικού αξιωματούχου: Έρχονται νέα μνημονιακά μέτρα το 2018

Ομολογία κυβερνητικού αξιωματούχου: Έρχονται νέα μνημονιακά μέτρα το 2018

Όταν οι  ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες φροντίζουν να αποδομούν τα ψέματα του Τσίπρα και της υπόλοιπης συμμορίας της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τότε  καταλαβαίνουμε το αδιέξοδο στο οποίο έχουν φτάσει οι εγχώριοι εντολοδόχοι των διεθνών τοκογλύφων.

Έτσι λοιπόν, σε ευθεία παραδοχή ότι υπάρχει κίνδυνος να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για το 2018, κυρίως επειδή οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών άνοιξαν νέες «τρύπες» στα έσοδα, προέβη χθες αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Λίγη ώρα αργότερα, το ενδεχόμενο να απαιτηθούν επιπλέον μέτρα άφησε ορθάνοιχτο και αξιωματούχος των Βρυξελλών, ρίχνοντας νερό στον μύλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο εδώ και μήνες ζητεί να επισπευτούν η μείωση του αφορολόγητου ορίου, που προβλέπεται για το 2020, ή/ και οι νέες περικοπές συντάξεων, που θα επιβληθούν από το 2019.

«Το 2017 δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα, αντιθέτως θα έχουμε υπεραπόδοση. Για το 2018 εκτιμώ ότι δεν θα είναι μεγάλη η απόκλιση, αλλά, αν είναι, θα πρέπει να κάνουμε κάτι. Είμαστε δεσμευμένοι στον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ» ομολόγησε ο Έλληνας αξιωματούχος.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι η φετινή υπεραπόδοση δεν θα αξιοποιηθεί για τη χορήγηση 13ης σύνταξης, όπως πέρυσι, αλλά για τους πάμπτωχους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το οποίο όμως… ξηλώνεται στο πλαίσιο των ριζικών ανατροπών που προβλέπει η τρίτη αξιολόγηση.

Επί της ουσίας, αυτό το οποίο ομολογεί είναι ότι μία ακόμη σειρά νέων δυσβάσταχτων μέτρων είναι αναπόφευκτη (και) για το 2018, αποδεικνύοντας έτσι την διαχρονικότητα της παρομοίωσης που ουκ ολίγες φορές έχουμε κάνει στο παρελθόν για τον χαρακτήρα των Μνημονίων. Ό,τι δηλαδή, έχουν την λογική της κινούμενης άμμου.

Γι’ αυτό όσο περισσότερο κινείσαι μέσα σ’ αυτά τόσο περισσότερο βουλιάζεις…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/omologia-kubernhtikou-ajiwmatouchou-tha-paroume-nea-metra-to-2018#ixzz4skmG34HW

Exit mobile version