Οι φίλοι του παλιού καλού Ελληνικού κινηματογράφου, αναμφίβολα θα θυμούνται την κλασική ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου στην ταινία «Ο ατσίδας», όπου ο πρωταγωνιστής λέει ουκ ολίγες φορές, την φράση «σήμερα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα». Αυτή η ατάκα ταιριάζει γάντι με τα όσα συμβαίνουν στο πολιτικό τσίρκο που ονομάζεται «νέος κυοφορούμενος φορέας της Κεντροαριστεράς».
Πλήρες αδιέξοδο διαφαίνεται πλέον στο επίμαχο ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές του νέου πολιτικού φορέα, καθώς και την Πέμπτη διαπιστώθηκε πλήρης διαφωνία μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας του. Συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά, μέσω των εκπροσώπων της, διεμήνυσε στην επιτροπή Αλιβιζάτου πως δέχεται την εξ αποστάσεως ψήφο μόνον στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι υποχρεωθούν έστω σε μια προηγούμενη αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε σημεία που θα ορίσει η επιτροπή, για να λάβουν τον κωδικό που θα χρησιμοποιήσουν την ημέρα των εκλογών. Και ως κεντρικό επιχείρημά τους επικαλέστηκαν την Εσθονία, η οποία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει καθιερώσει την εξ αποστάσεως ψήφο, αλλά με αυτήν ακριβώς την προϋπόθεση. Την έστω μια προηγούμενη αυτοπρόσωπη παρουσία των «απομακρυσμένων» ψηφοφόρων για να ταυτοποιηθούν.
Στη συνεδρίαση παρέστη και ο ειδήμων στα τεχνολογικά θέματα Ανδρέας Δρυμιώτης. Ωστόσο τα ερωτήματα που του υπέβαλαν οι ενιστάμενοι – όπως το αν στην εξ αποστάσεως δεν θα μπορούν π.χ. να ψηφίσουν κατ’ εντολήν της Ν.Δ. 5.000 ψηφοφόροι υπέρ ενός υποψηφίου – προφανώς δεν επιδέχονταν τεχνικές απαντήσεις και έτσι ο ίδιος έφυγε με την πεποίθηση πως η απόφαση να μη γίνει τελικά ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι για κάποιους ειλημμένη.
Κατόπιν τούτων, ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης φερόταν να δέχεται εισηγήσεις ακόμη και για να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Το ίδιο οργισμένος δήλωνε και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Πόσο μάλλον, όταν αδιέξοδο φαίνεται να προέκυψε και με τις κοινές εμφανίσεις των υποψηφίων. Συγκεκριμένα, η Χαριλάου Τρικούπη –με τη σιωπηρή συναίνεση και του Στ. Θεοδωράκη– απέρριψε οριστικά την αρχική πρόταση Αλιβιζάτου να γίνουν 13 ντιμπέιτ –ένα σε κάθε περιφέρεια– και αντιπρότεινε δύο κοινές εμφανίσεις των υποψηφίων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις οποίες να δείξουν όσα τηλεοπτικά κανάλια το επιθυμούν.
Η πρόταση αυτή ωστόσο προκάλεσε την αντίδραση των εκπροσώπων του Γιάννη Ραγκούση και του Γιάννη Μανιάτη –στήριξαν εξαρχής την πρόταση Αλιβιζάτου– όσο και του Ανδρουλάκη που είχε αντιπροτείνει 5 ντιμπέιτ στις μεγάλες πόλεις της χώρας. «Αν η πρόθεση της κ. Γεννηματά είναι να δοξαστεί κρυπτόμενη σε μια ελεγχόμενη μικρή ψηφοφορία τουλάχιστον ας το πει δημοσίως να το ξέρουν οι συνυποψήφιοί της», δήλωσε ο Ανδρουλάκης, αφήνοντας και εκείνος όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και για τη δική του υποψηφιότητα στην περίπτωση που η επιτροπή Αλιβιζάτου αποδειχθεί ότι αθετεί όλες τις αρχικές δεσμεύσεις της.
«Μύλος», λοιπόν, στο εκκολαπτόμενο μόρφωμα πριν καλά καλά αυτό συσταθεί. Ο πόλεμος για την αρχηγική καρέκλα συνεχώς και διογκώνεται και ας μη φανεί καθόλου παράξενο να δούμε εκ νέου καταστάσεις που θα επαναεπιβεβαιώνουν την κλασική ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου στο ακόμη πιο διασπαστικό και γελοίο για το νέο αυτό υπό κατασκευήν εγχείρημα, το οποίο δεν αποκλείεται ακόμη και να φτάσει στο τέλος του πριν ακόμη γεννηθεί….
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chamos-ston-neo-kuoforoumeno-forea-ths-kentroaristeras.-oloi-enantion-olwn#ixzz4slhNWLch