Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ΔΝΤ δείχνει τον δρόμο για νέα μνημονιακά μέτρα και το 2018

Το ΔΝΤ δείχνει τον δρόμο για νέα μνημονιακά μέτρα και το 2018

Μια ακόμη επιβεβαίωση των συνεχών ψεμάτων (και αυτής) της κυβέρνησης και του φαύλου κύκλου της εξάρτησης και της εξαθλίωσης στην οποία οδηγεί την Πατρίδα και τον Λαό αποτελούν οι σαφείς ενδείξεις ότι θα ανοίξει η συζήτηση περί πρόσθετων μέτρων για το 2018, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Τζέρι Ράις, που έδειξε επίσης ότι το Ταμείο είναι αποφασισμένο να δυναμιτίσει την τρίτη αξιολόγηση θέτοντας ζήτημα επαναξιολόγησης της κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών.

Ο Ράις ανέφερε χθες ότι «αυτήν τη στιγμή δεν συζητιούνται νέα συγκεκριμένα μέτρα», αλλά άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά προσθέτοντας: «Οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν και ότι οι παράμετροι, οι δεσμεύσεις και οι στόχοι του προγράμματος είναι σαφείς. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να επιτύχει αυτούς τους στόχους και αυτήν τη στιγμή παρακολουθούμε την υλοποίηση των μέτρων που είναι σε εξέλιξη».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ακόμα ότι το Ταμείο θα επιμείνει στην απαίτησή του να αξιολογηθεί εκ νέου η ποιότητα των παγίων των ελληνικών τραπεζών (Asset Quality Review – AQR), δικαιώνοντας τις προχθεσινές ανησυχίες αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τη στάση διεθνούς οργανισμού. Σύμφωνα με τον Ράις, «τον Ιούλιο ζητήσαμε από τις Αρχές να προχωρήσουν σε AQR και stress tests, ώστε να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν τα απαραίτητα πάγια έως το τέλος του προγράμματος. Το AQR θα είναι σημαντικό στοιχείο της πρώτης αξιολόγησης του ΔΝΤ», που προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι το κυβερνητικό «αφήγημα» κινείται στα θολά νερά του συνεχούς ψεύδους, με αποτέλεσμα μια ακόμη δέσμη δυσβάσταχτων μνημονιακών μέτρων να βρίσκεται προ των πυλών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-dnt-deichnei-ton-dromo-gia-nea-metra-kai-to-2018#ixzz4spgm8Ojz

Exit mobile version