Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καταγγελία σωματείου Ελλήνων πωλητών λαϊκών αγορών για λαθρεμπόριο ελαιόλαδου από ρομά

Καταγγελία σωματείου Ελλήνων πωλητών λαϊκών αγορών για λαθρεμπόριο ελαιόλαδου από ρομά

Το Σωματείο Ελλήνων πωλητών λαϊκών αγορών “ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ” κατέθεσε εγγράφως επίσημη καταγγελία στο υπουργείο Ανάπτυξης και στο ΣΥΚΑΠ για μια συνεχιζόμενη παρανομία που λαμβάνει χώρα μέσα στις λαϊκές αγορές. Ομάδες ρόμα διακινούν παράνομα ποσότητες ελαιόλαδου αγνώστου προέλευσης και ποιότητας κάτω από τη μύτη των κρατικών αρχών. Την ώρα που οι Έλληνες πωλητές λαικών αγορών παλεύουν με τα ατελείωτα χαράτσια που βάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν να αντιμετωπίσουν και το ανταγωνιστικό παραεμπόριο του κάθε λογής πλανόδιου.

Ακολουθεί η καταγγελία:

Το τελευταίο τρίμηνο εμφανίστηκαν στις λαϊκές αγορές ρομά οι οποίοι παρουσιάζονται όπου βρουν κενό ανάμεσα στους πάγκους των νόμιμων πωλητών. Εμφανίζουν πεντάλιτρες συσκευασίες, διάφανες, πλαστικές με (υποτιθέμενο) παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης. Αυτό γράφει το λογότυπο της φωτογραφίας επάνω στη συσκευασία.

Θεωρήσαμε ότι θα είναι κάποιο περαστικό φαινόμενο εν μέσω θερινής ραστώνης, όμως αντιθέτως έχει λάβει τεράστια έκταση. Αυτοί που το διακινούν κάθονται στις γωνίες των λαϊκών αγορών παραμονεύοντας μήπως εμφανιστούν Αστυνομικοί ή οποιοδήποτε άλλος κρατικός φορέας. Στο χώρο των λαϊκών αγορών τη διακίνηση κάνουν κυρίως μικρά παιδιά. Η τιμή της εκάστοτε συσκευασίας ξεκινά από 15€ και πέφτει έως τα 5€ ανάλογα το παζάρι που θα κάνουν, κάτι το οποίο μας κίνησε τις υποψίες για μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο.

Με την Ελληνική Αστυνομία που ήρθαμε σε επαφή δεν καταφέραμε τίποτα. Ο λόγος είναι η καλή οργάνωση των ρομά στον τομέα της διασφάλισης του παραεμπορίου τους. Υπάρχει επικοινωνία από τους τσιλιαδόρους μέσω των κινητών τους, αφού μόλις δουν ένστολους εξαφανίζουν όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία, κρύβοντάς τα πίσω από τους πάγκους των νόμιμων πωλητών. Αναμένουμε την ανάληψη των αναγκαίων μέτρων.

Σωματείο Ελλήνων πωλητών λαϊκών αγορών “ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-swmateio-ellhnwn-pwlhtwn-laikwn-agorwn-agios-stulianos-katethese-eggrafw#ixzz4srgJ9z9E

Exit mobile version