Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ενάντια στην απάθεια και την επακόλουθη ηττοπάθεια

Με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ενάντια στην απάθεια και την επακόλουθη ηττοπάθεια

Επτά (και πλέον) χρόνια μνημονιακής υποτέλειας αποδεικνύουν σε μόνιμη βάση ότι τα ψέματα των εκάστοτε εγχώριων κυβερνητικών εντολοδόχων έχουν μια γενικότερη σημασία, καθώς μετατρέπονται σε στοιχείο «ιδεολογίας», σύμφωνα με την οποία το ψέμα είναι απαραίτητο στην πολιτική φιλολογία, γιατί δημιουργεί… προοδευτικά αφηγήματα, τα οποία συσπειρώνουν τον κόσμο γύρω από κόμματα και επικεφαλής που έχουν «εξ ορισμού» προοδευτικό πρόσημο (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό).

Αν ο ίδιος ο Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του προσφέρουν μια μεταμοντέρνα εκδοχή του σύγχρονου μακιαβελισμού, που ο «μεγάλος» Ανδρέας Παπανδρέου είχε περιγράψει με την αλησμόνητη και παροιμιώδη ατάκα του «άλλο το εφικτό και άλλο το επιθυμητό», κάποιοι άλλοι γίνονται πολύ πιο κυνικοί και ανάλγητοι. Όπως ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος με την μνημειώδους αίσχους δήλωσή του για «περσινά ξινά σταφύλια», αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, διεκδικεί με υψηλές αξιώσεις το βραβείο της πιο αλήτικης δήλωσης της χρονιάς.

«Περσινά ξινά σταφύλια», λοιπόν, ο ΕΝΦΙΑ πια και όχι «ένας φόρος-αίσχος που τιμωρεί όσους δούλεψαν μια ζωή για να αποκτήσουν ένα κεραμίδι να στεγάσουν τα παιδιά τους, ένας φόρος που δείχνει όλη την αναλγησία, την αγριότητα, τη νεοφιλελεύθερη παγερότητα που εσείς αποκαλείτε μεταρρύθμιση», όπως με θράσος έλεγε τον Αύγουστο του 2014 στην Βουλή ο Τσίπρας απευθυνόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Πείτε μου πως θα τον πληρώσουν αυτόν τον φόρο; Που θα τα βρουν οι ρημαγμένοι εδώ και τέσσερα χρόνια από τις πολιτικές σας πολίτες» συμπλήρωσε με απίστευτα προσποιητή αγανάκτηση, στην ίδια ομιλία του.

Τα «τέσσερα χρόνια» στον λόγο του Τσίπρα έχουν γίνει ήδη επτά, το ρήμαγμα των Ελλήνων δεν συνεχίστηκε απλώς, αλλά διευρύνθηκε κατά πολύ, με λογικό επακόλουθο τα ερωτήματα που προηγήθηκαν να διατηρούν αμείωτη την επικαιρότητα και το δραματικό περιεχόμενό τους και να απευθύνονται πλέον και προς τον ίδιο τον Τσίπρα.

Το έκαναν τις προηγούμενες μέρες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο, κατηγορώντας τον Τσίπρα για τα ψέματά του, για να τους αντιγυρίσει η κυβερνητική προπαγάνδα ότι αυτοί δεν δικαιούνται να μιλούν, γιατί είναι οι εμπνευστές του ΕΝΦΙΑ, και να ανταπαντήσει ο Μητσοτάκης ότι «δεσμεύεται» να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δυο χρόνια! Από αυτόν τον στημένο, και ως εκ τούτου αποπροσανατολιστικού περιεχομένου, σκυλοκαυγά ανάμεσα στους νυν και τους πρώην διαχειριστές της μνημονιακής κατοχής, το πιο επικίνδυνο φαινόμενο που μπορεί να εμφανιστεί είναι το δηλητήριο με την κωδική ονομασία «δεν υπάρχει διέξοδο».

Ένα δηλητήριο που κυλά αργά, αλλά σταθερά, στις λαϊκές συνειδήσεις, καλλιεργώντας ύπουλα ένα κοινωνικό μιθριδατισμό, ο οποίος οδηγεί στην απογοήτευση, την παραίτηση από τον αγώνα απεξάρτησης και απελευθέρωσης της Χώρας από τον μνημονιακό ταγό, την ολοκληρωτική αποδοχή της ήττας.

(Και) Σε αυτό το ύπουλο δηλητήριο, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ καλείται να βρει το κατάλληλο αντίδοτο, έτσι ώστε η απάθεια και η επακόλουθη ηττοπάθεια να μην αποτελέσουν τις κυρίαρχες καταστάσεις που θα εκμηδενίσουν κάθε ζωτική ικμάδα Εθνικής και Κοινωνικής Αντίστασης στους διεθνείς τοκογλύφους και το εγχώριο πολιτικό (και όχι μόνον) υπηρετικό προσωπικό τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/me-thn-chrush-augh-enantia-sthn-apatheia-kai-thn-epakolouthh-httopatheia#ixzz4t3ky0aHD

Exit mobile version