Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαλύονται πριν καν συγκροτηθούν: Νέες κόντρες στην «Κεντροαριστερά» για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία

Διαλύονται πριν καν συγκροτηθούν: Νέες κόντρες στην «Κεντροαριστερά» για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία

Μπορεί τα καθεστωτικά ΜΜΕ να προωθούν σε σκανδαλώδη βαθμό το μόρφωμα του «νέου κυοφορούμενου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς», είτε με την συνεχή ροή (παρα)πληροφόρησης για τις διεργασίες γύρω απ’ αυτό είτε με κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις που «μαγειρεύουν» ποσοστά ανύπαρκτα, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ πιο διαφορετική και… προσγειωμένη στην γνωστή μίζερη κατάσταση που μόνιμα διέπει το όλο σκηνικό.

Καλά κρατεί το μπάχαλο στην Κεντροαριστερά, με τους υποψήφιους αρχηγούς να μην τα βρίσκουν ούτε στα διαδικαστικά. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι διαφωνούν στην ηλεκτρονική ψήφο εξ αποστάσεως, αλλά και στο αντίτιμο που θα πρέπει να καταβάλουν οι πολίτες για να ψηφίσουν. Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε χθες πως δεν είναι αντίθετη στην ψήφο εξ αποστάσεως, αλλά ζητάει εγγυήσεις για την διασφάλιση της διαδικασίας. «Πραγματικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας που θα πει να προχωρήσουμε χωρίς εγγυήσεις. Γι’ αυτό δεν έχει δοκιμαστεί πουθενά αλλού το εγχείρημα παρά μόνο στην Εσθονία, με σοβαρότατες κριτικές και εκεί, και με υποχρεωτική την αυτοπρόσωπη παρουσία», τόνισε.

Από την πλευρά του, το Ποτάμι σημειώνει: «Όλοι ενδιαφερόμαστε για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας. Και στον ίδιο βαθμό. Οι τεχνικοί διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει τρόπος διασφάλισής του. Θα ήταν λάθος λοιπόν να στερήσουμε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να ψηφίσουν. Σε τελική ανάλυση, ας αφήσουμε την υπόθεση στα χέρια της επιτροπής, υπό τον καθηγητή Ν. Αλιβιζάτο».

Την ίδια ώρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτηρίζει υψηλό το τίμημα των 4 ευρώ και δηλώνει πως θα αποθαρρύνει τους νέους από το να ψηφίσουν.

«Έχουμε χρέος να προχωρήσουμε στη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων. Είμαστε η παράταξη της Διαύγειας, γι’ αυτό πρέπει να γίνουμε και η παράταξη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος δήλωσε ταυτόχρονα ότι δεσμεύεται από όλες τις αποφάσεις της υπό την προεδρία του καθηγητή Αλιβιζάτου ανεξάρτητης επιτροπής.

Και όμως, αυτούς τους πολιτικά φαιδρούς τύπους, οι οποίοι μαλώνουν σαν τα κοκόρια μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει την αρχηγική καρέκλα, θέλουν κάποιοι να μας πείσουν ότι είναι δυνατόν, τόσο αυτούς όσο και το εκκολαπτόμενο νέο μόρφωμα, να τους πάρουμε στα σοβαρά και να πιστέψουμε ότι μόλις ανακοινωθεί (αν ανακοινωθεί…) η σύστασή του, ο κόσμος θα τρέξει σαν… τρελός να το ακολουθήσει. Για ένα σχήμα, δηλαδή, το οποίο θα εκλέξει αρχηγό (αν εκλέξει…)  πριν το ίδιο επισημοποιήσει την ύπαρξή του και δώσει στην δημοσιότητα το όποιο πολιτικό πρόγραμμά του! Είναι ολοφάνερο ότι υποτιμούν την νοημοσύνη μας με τέτοιου είδους «φαεινές» σκέψεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nees-kontres-ston-neo-kuoforoumeno-politiko-forea-ths-kentroaristeras-gia-t#ixzz4tDRnzqfO

Exit mobile version