Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η προπαγάνδα της αριστεράς για την ολοκλήρωση της εθνικής ταπείνωσης

Η προπαγάνδα της αριστεράς για την ολοκλήρωση της εθνικής ταπείνωσης

Γράφει ο Ματθαιόπουλος Αρτέμης

Η ομιλία του πρωθυπουργού που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με πάσα «επιτυχία». Η απόπειρα εξωραϊσμού της δεινής κατάστασης, όμως, που έχει συνδιαμορφώσει στην κοινωνία, στην οικονομία, στην παιδεία, στην υγεία και σε άλλους τομείς με το έτερο μνημονιακό κόμμα των ΑΝΕΛ έπεσε στο κενό. Εν τέλει, μια σειρά από ανέφικτες υποσχέσεις και δεσμεύσεις αποτέλεσαν τον μοναδικό απόηχο της πανηγυρικής του ομιλίας, το αφήγημα της οποίας κατέρρευσε την αμέσως επόμενη ημέρα.

Οι επενδυτικές ευκαιρίες, το θετικό κλίμα, η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το σταθερό οικονομικό πλαίσιο που διαμόρφωσε η «στοχευμένη» πολιτική της κυβέρνησης, γκρεμίστηκαν σαν χάρτινος πύργος, καθώς ένας -κατά τους συριζαίους- ξένος επενδυτικός κολοσσός, η Eldorado Gold, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη χώρα, διακόπτοντας μέχρι νεοτέρας τις όποιες «επενδυτικές» της δραστηριότητες στην Χαλκιδική, προδιαγράφοντας παράλληλα για 2.000 εργαζομένους ένα αβέβαιο μέλλον.

Ταυτόχρονα, εκκρεμής παραμένει η αξιολόγηση του προγράμματος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, διαδικασία που εντάσσεται στο αυστηρό πλαίσιο επιτροπείας που επέβαλλαν οι ξένοι δανειστές και που σε τίποτα δε θυμίζει την βέβαιη πρόγνωση του πρωθυπουργού για «άμεση» έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.

Όλα τα παραπάνω αφορούν βεβαίως την οικονομία και σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν ως μοναδικό αποδέκτη το κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, που καλείται σε συσπείρωση με όχημα την ιδεολογία, που αν και υπαρκτή εντός στενού κομματικού κόλπου, οδηγείται προς αλλεπάλληλους «συμβιβασμούς» για την διατήρηση της κοινωνικής ευημερίας και της οικονομικής ανάπτυξης. Για τον ίδιο λόγο, προς ικανοποίηση της ιδεολογικά κατηχημένης κομματικής μάζας, ουδεμία λέξη ειπώθηκε για τα μείζονα ζητήματα που αφορούν την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, η οποία αυταπόδεικτα διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική και ιδιαίτερα με αυτή που αφορά το λαθρομεταναστευτικό και την επιχειρούμενη διάρρηξη των σχέσεων ανάμεσα σε Εκκλησία και Κράτος.

Οι εκεί «τομές» της κυβέρνησης όχι μόνο δεν έγιναν αντικείμενο ανάλυσης και κριτικής, αλλά αποκρύφτηκαν ως μη γενόμενες, καθώς το κομματικό επιτελείο και το σύστημα γενικώς γνωρίζει πολύ καλά ότι τέτοια μη δημοφιλή θέματα επιφέρουν βαρύτατο πολιτικό κόστος, το οποίο επ’ ουδενί δύναται να «εξουδετερωθεί» από τις όποιες εξαγγελίες για την ομαλοποίηση της οικονομίας και την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών.

Το δίπολο του καπιταλισμού και της αισχροκέρδειας των ξένων τοκογλύφων και του αριστερού μεταρρυθμιστικού μοντέλου που καταργεί θεσμούς, αξίες και παραδόσεις, παρουσιάστηκε με άριστη προπαγανδιστική τεχνική και διαφημίστηκε ως επιτυχημένη πολιτική συνταγή, που χαίρει της καθολικής εκτίμησης των Ελλήνων. Η πολύπλευρη επίθεση που δέχεται η Πατρίδα, από τις δυνάμεις του καπιταλισμού από τη μία και από τις δυνάμεις του μπολσεβικισμού από την άλλη, οδηγούν τη χώρα προς μία εθνική ταπείνωση, η οποία παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό ως αναπόφευκτη και αναγκαία.

Η μεγαλύτερη ανάγκη όμως που οδηγεί στο ιερότερο χρέος των Ελλήνων είναι η αποδέσμευση της από τα ανθελληνικά δεσμά που την κρατούν όμηρο μιας αρρωστημένης ιδεοληψίας και η ανάδειξη του εθνικισμού ως μοναδικά ικανού αντιπάλου που μπορεί να μετενσαρκώσει αυτή την ζωτικής σημασίας προοπτική.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-propaganda-ths-aristeras-gia-thn-oloklhrwsh-ths-ethnikhs-tapeinwshs#ixzz4tDWyb6Vc

Exit mobile version