Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα επώδυνα μέτρα προαναγγέλλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι!

Νέα επώδυνα μέτρα προαναγγέλλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι!

Άλλη μια επιβεβαίωση της σύναψης κι άλλων επώδυνων μέτρων για το επόμενο χρονικό διάστημα έρχεται στην επιφάνεια, καθώς τον κίνδυνο να απαιτηθούν νέα μέτρα σε ορίζοντα τριετίας και την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό εποπτεία διαρκείας υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος του Euro Working Group (EWG) Τόμας Βίζερ.

Ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της ευρωζώνης σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα insider.gr προσγείωσε την κυβέρνησης στην σκληρή πραγματικότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι πιθανόν να ζητηθούν από τους δανειστές πρόσθετα μέτρα όχι μόνο για το 2018, αλλά και για την περίοδο 2019-2020.

Μάλιστα, με βάση όσα είπε ο Βίζερ, η Χώρα μας μπορεί να κληθεί να εφαρμόσει νέες επώδυνες παρεμβάσεις το 2019 και το 2020, αλλά χωρίς πρόσθετη δανειακή βοήθεια ως αντάλλαγμα.

«Θα υπάρξει ακόμη ένα πλαίσιο πολιτικής, το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί το 2019 και το 2020. Πρόκειται για ένα πλαίσιο, που δεν είχαμε στις περιπτώσεις άλλων κρατών υπό πρόγραμμα και συνδέεται με τις αποφάσεις, που λήφθηκαν για την ανάγκη νέων έκτακτων μέτρων εφόσον υπάρξει ανάγκη κατά τη διάρκεια των ετών 2019 και 2020», δήλωσε ο Βίζερ και πρόσθεσε: «Μπορεί να δούμε νέα μέτρα, αλλά εξαρτάται από ποια σενάρια θα επαληθευτούν, οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ ή οι πιο αισιόδοξες από την πλευρά των ευρωπαϊκών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο αυστριακός τεχνοκράτης αποδυνάμωσε το ενδεχόμενο να υπαχθεί η Ελλάδα σε πιστοληπτική γραμμή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) μετά την λήξη του 3ου Μνημονίου, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει σημαντικές λήξεις ομολόγων το 2019 και το 2020, ότι δεν αναμένεται να ζητήσει η ελληνική πλευρά πιστοληπτική γραμμή και, κυρίως, ότι «ούτε τα άλλα κράτη-μέλη θα θελήσουν να συνεχιστεί η στήριξη της Ελλάδας». Η «καθαρή έξοδος» από τα Μνημόνια δεν θα είναι όμως και τόσο… καθαρή, καθώς, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια μετά την λήξη του 3ου Μνημονίου, «ο βαθμός εποπτείας θα είναι πιο έντονος σε σύγκριση, για παράδειγμα, με την Ιρλανδία» και θα επικρέμεται η δαμόκλειος σπάθη των πρόσθετων μέτρων πάνω από τους Έλληνες πολίτες.

Άλλη μια απόδειξη, δηλαδή, ότι (κι αυτό) το κυβερνητικό αφήγημα της κυβέρνησης για έξοδο από τα Μνημόνια κινείται στην τροχιά της πολιτικής ανηθικότητας και ψευδολογίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-epwduna-metra-proanaggelloun-oi-diethneis-tokoglufoi#ixzz4tLDAX200

Exit mobile version