Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν επέκταση ή νέο Μνημόνιο μετά τον Αύγουστο του 2018

Οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν επέκταση ή νέο Μνημόνιο μετά τον Αύγουστο του 2018

Μπορεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιμένει ότι τον Αύγουστο του 2018 η εγχώρια οικονομία θα οδηγηθεί σε μία καθαρή έξοδο από τα προγράμματα, ωστόσο εκτός από τους ευρωπαίους αξιωματούχους (δηλώσεις Ντομπρόφσκις) και οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν εξαιρετικά φιλόδοξο τον συγκεκριμένο στόχο.

Η Citi, σε νέα έκθεση της για τις παγκόσμιες προοπτικές, σημειώνει ότι η Ελληνική οικονομία μπορεί να έχει αρχίσει να βελτιώνεται κάπως, ωστόσο το 2018 είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί ένα νέο, τέταρτο στην σειρά, μνημόνιο ή η επέκταση του τρέχοντος πέραν του Αυγούστου. Μάλιστα, η Citi συνδέει την άποψη αυτή όχι μόνο με τον ρυθμό αύξησης του Ελληνικού ΑΕΠ, αλλά και με την επιδείνωση που βλέπει στην αγορά ομολόγων.

Σε ότι αφορά το σύνολο του 2017, η Citi προχώρησε σε μικρή αναβάθμιση των εκτιμήσεών της, τοποθετώντας την ανάπτυξη στο 0,9% (από 0,7% πριν), ενώ ανοδικά αναθεώρησε και την ανάπτυξη του 2018 στο 1.2% (από 1,1% πριν),προβλέψεις οι οποίες ωστόσο παραμένουν πολύ μακριά από την ισχυρή ανάπτυξη που αναμένει η κυβέρνηση για αυτή την διετία, καθώς και από τους στόχους του προγράμματος.

Για τα επόμενα πέντε χρόνια η Citi εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα βρεθεί στο 1,3% το 2019, στο 1,4% το 2020 και στο 1,3% το 2021. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, λοιπόν, ένα ακόμα Μνημόνιο με ακόμα πιο δυσβάσταχτα μέτρα βρίσκεται προ των πυλών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oikonomikoi-analutes-problepoun-epektash-tou-mnhmoniou-h-neo-tetarto-sthn-s#ixzz4tVWc9Knc

Exit mobile version