Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΝΑΛΥΣΗ: Πέφτει και η Γερμανία – Κατέρρευσαν Μέρκελ και Σούλτς υπό το βάρος της πολιτικής των “ανοιχτών συνόρων”

ΑΝΑΛΥΣΗ: Πέφτει και η Γερμανία - Κατέρρευσαν Μέρκελ και Σούλτς υπό το βάρος της πολιτικής των “ανοιχτών συνόρων”

Τελικώς, το φάντασμα που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη είναι του Εθνικισμού και αυτό αποδεικνύεται από συνεχή εκλογικά αποτελέσματα σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο με τελευταίο το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, τα οποία και σας παραθέτουμε:

  1. CDU/CSU 33% (2013:41,5%)
  2. SPD 20,5% (25,7%)
  3. AfD 12,6% (4,7%)
  4. FDP (Φιλελεύθεροι) 10,7% (4,8%)
  5. Αριστερά 9,2% (8,6%)
  6. Πράσινοι 8,9% (8,4%)
  7. Λοιπά κόμματα 5,1%

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, η Μέρκελ και ο Σούλτς παρότι κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις έχουν υποστεί μεγάλη ήττα, αφού η μεν πρώτη έχασε το 8,5 ποσοστιαίες μονάδες από την εκλογική της δύναμη, ενώ ο δεύτερος έχασε 5 μονάδες.

Όπως παραδέχτηκε η ίδια η Μέρκελ στη διάρκεια της καθιερωμένης συζήτησης μεταξύ των επικεφαλής των κομμάτων μετά τις εκλογές το κρίσιμο σημείο για την εκλογική διαδικασία ήταν το μεταναστευτικό και ανέλαβε την ευθύνη για την πτώση των ποσοστών, επιμένοντας πάντως στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

Ο δε Σούλτς διαχώρισε την θέση του, λέγοντας εκ προοιμίου ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβερνητικό συνασπισμό, αποποιούμενος το πολιτικό κόστος, μπας και σώσει το κόμμα του από περαιτέρω καθίζηση. Αυτό καθιστά την επόμενη ημέρα εξαιρετικά δύσκολη για την Μέρκελ, γιατί θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με τουλάχιστον δύο κόμματα. Η εύκολη επιλογή είναι οι Φιλελεύθεροι, όμως μετά θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους συριζαίους της Γερμανίας, δηλαδή το Die Linke ή τους «Πράσινους».

Το σύστημα, βεβαίως, δεν θα μείνει άπραγο μετά από αυτή την τακτική ήττα του. Ήδη, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, ξαμόλησε τα παρακρατικά σκυλιά του για να δημιουργήσουν αντισυγκεντρώσεις και επεισόδια. Σε ολόκληρη τη Γερμανία, παρακρατικοί, αριστεροί και λαθρομετανάστες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα γραφεία του AfD για να δημιουργήσουν επεισόδια και κλίμα τρομοκρατίας.

Το σημαντικό της όλης υποθέσεως είναι ότι το AfD παρότι το αποκάλεσαν… νεοναζιστικό, ενώ δεν είναι σε καμία περίπτωση, ενώ το αποκάλεσαν «Νεκροθάφτη της Δημοκρατίας», κατάφερε να αποσπάσει το 12,6% των ψήφων, γεγονός που σημαίνει ότι ΚΑΙ στην Γερμανία υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που αντιλαμβάνονται και απορρίπτουν την φενάκη της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Όπως και στην περίπτωση Τράμπ και στην περίπτωση Λεπέν δεν είναι τα πρόσωπα ή οι πολιτικές που θα ακολουθήσουν το σημαντικό, αλλά το γεγονός πως η ατζέντα των Εθνικιστών χρησιμοποιείται και οδηγεί σε τέτοιου είδους επιτυχίες, δείχνοντας πως οι λαοί διψούν για Εθνικισμό, ότι δεν έχουν παραδοθεί στους δήμιούς τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/analush-peftei-kai-h-germania-katerreusan-merkel-kai-soults-upo-to-baros-th#ixzz4tgWX075F

Exit mobile version