Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε τέσσερις μήνες οι εκλογές-φιάσκο στο κλεφτοΠασόκ: Πόλεμος για την αρχηγία της εγκληματικής συμμορίας

Ανίκανοι έστω και στο να μπορέσουν να κάνουν στοιχειωδώς σοβαρές εσωκομματικές εκλογές αναδεικνύονται σε καθημερινή βάση οι εναπομείναντες πασόκοι και οι λοιποί συνοδοιπόροι τους στον δρόμο για τον «νέο κυοφορούμενο φορέα της Κεντροαριστεράς».

Μετά το φιάσκο των εκλογών, που, όπως φαίνεται, θα πάρουν νέα αναβολή (τουλάχιστον) για τον Δεκέμβριο, στην Κεντροαριστερά οι υποψήφιοι χορεύουν γύρω γύρω και στη… μέση βρίσκεται η Επιτροπή, υπό τον Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος εμφανίστηκε ως εγγύηση για την διαφανή διεξαγωγή των εκλογών στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, η μία αποτυχία μετά την άλλη έχουν θέσει τον ίδιο και την Επιτροπή Διαδικασιών στο επίκεντρο της κριτικής για τις παταγώδεις αποτυχίες που αφορούν την εκλογική διαδικασία.

Μετά την απαγορευτική απάντηση της Vodafone ότι χρειάζεται τέσσερις μήνες και 1.200.000 ευρώ για τις εκλογές, ο Αλιβιζάτος έστειλε επιστολή στους υποψηφίους, με την οποία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Εκεί όπου υπάρχουν δυσκολίες για την διεξαγωγή της κανονικής ψηφοφορίας, ο Αλιβιζάτος επαναφέρει την ηλεκτρονική ψήφο εξ αποστάσεως, κάνει λόγο για μικρή αναβολή της εκλογικής διαδικασίας και καλεί τους υποψηφίους σε κοινή σύσκεψη τις επόμενες ημέρες.

Η πρότασή του, όπως ήταν φυσικό, άναψε φωτιές. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε επιστολή της προς τον Αλιβιζάτο διαφώνησε και με την παράταση των εκλογών και με την σύσκεψη των υποψήφιων, όπως και με την εξ αποστάσεως ψηφοφορία, για την οποία άφησε αιχμές κατά του γνωστού συνταγματολόγου ότι τη φέρνει από την πίσω πόρτα. Απειλεί, μάλιστα, να μην αναγνωρίσει τέτοια διαδικασία και να μην προσέλθει σε κοινή σύσκεψη.

Το ΚΙΔΗΣΟ του Τζέφρυ ζητεί να επισπεύσουν οι διαδικασίες, ενώ η ΔΗΜΑΡ, διαφωνεί με την σύσκεψη των υποψήφιων αρχηγών, σημειώνοντας στην απόφασή της: «Η επιτροπή Αλιβιζάτου έχει συσταθεί με εκπροσώπους των συλλογικοτήτων, των κομμάτων και των κινήσεων καθώς και εκπροσώπους των υποψηφίων επικεφαλής, και είναι υπεύθυνη για τις αποφάσεις σε σχέση με τα τεχνικά και διαδικαστικά θέματα της διαδικασίας εκλογής». Επιστολές απέστειλαν στον Αλιβιζάτο και άλλοι υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος διαφωνεί με την μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών και με την εξ αποστάσεως ψηφοφορία, ενώ ζητεί να συμμετέχουν στην σύσκεψη των υποψηφίων και τα κόμματα που δεν έχουν παρουσιάσει υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων είναι το ΚΙΔΗΣΟ και η ΔΗΜΑΡ.

Μέχρι και ο πρόεδρος της… ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας διαφώνησε με την πρόταση Αλιβιζάτου, υποστηρίζοντας: «Η επιτροπή Αλιβιζάτου δεν έχει οριστεί από όργανο των υποψηφίων, την εντολή την έλαβε από τη ΔΗΣΥ και σε αυτή οφείλει να ανταποκριθεί».

Και όμως, αυτό το σκορποχώρι και συνονθύλευμα, που δεν είναι ικανό «ούτε τα κορδόνια του να δέσει», τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν το θράσος να του δίνουν εξωπραγματικά ποσοστά στις στημένες δημοσκοπήσεις που δίνουν στην δημοσιότητα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-tesseris-mhnes-oi-ekloges-fiasko-sto-kleftopasok-polemos-gia-thn-archhgi#ixzz4tiiDcEzL

Exit mobile version