Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χρίστος Χρίστου, Πρόεδρος Εθνικού Λαϊκού Μετώπου: Μονόδρομος η κάθοδος στις Προεδρικές εκλογές

Χρίστος Χρίστου, Πρόεδρος Εθνικού Λαϊκού Μετώπου: Μονόδρομος η κάθοδος στις Προεδρικές εκλογές

Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η αυτόνομη κάθοδος ή μη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές του 2018. Πολλοί δημοσιογράφοι ή αυτοχριζόμενοι δημοσιογράφοι προσπαθούν με διάφορα σενάρια να προβλέψουν την στάση του Εθνικιστικού κινήματος στις επερχόμενες εκλογές.

Κάποιοι εξ αυτών τηρώντας την δημοσιογραφική δεοντολογία ρώτησαν την άποψη του ΕΛΑΜ και την μετέφεραν σωστά ως είδηση είτε στις εφημερίδες είτε στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που εργάζονται. Κάποιοι άλλοι δυστυχώς εξυπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες και παρά την ξεκάθαρη απόφαση του τελευταίου Παγκυπρίου Συνεδρίου του Κινήματος, συνέχισαν να διαδίδουν ψέματα περί δήθεν υποστήριξης κάποιου άλλου υποψηφίου.

Κατανοούμε την ανυπομονησία, εντός και εκτός εισαγωγικών, που έχουν κάποιοι για την εξαγγελία του ονόματος της υποψηφιότητάς μας, οι διαδικασίες όμως του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου θα τηρηθούν όπως προβλέπεται καταστατικά για την επιλογή του καταλληλότερου προσώπου. Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένες φορές από την επίσημη ιστοσελίδα μας και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο εξετάζει τρία ονόματα για να επιλέξει μεταξύ αυτών τον υποψήφιο ο οποίος θα αντιπροσωπεύσει καλύτερα το Εθνικιστικό κίνημα στην προσεχή εκλογική διαδικασία.

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι μας έχουν προσεγγίσει προβάλλοντας το επιχείρημα της χαμένης ψήφου αλλά και να μας υποδείξουν πως υπάρχουν υποψήφιοι οι οποίοι «βρίσκονται στο ίδιο μετερίζι» με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο. Εμείς τους απαντούμε ευθαρσώς πως το ΕΛΑΜ δεν εμπιστεύεται κανένα υποψήφιο που δεν αποκηρύσσει εμπράκτως την λύση Ομοσπονδίας και δεν επιθυμεί την χάραξη μιας νέας στρατηγικής στο Κυπριακό.

Κάποιοι από αυτούς είναι καλοπροαίρετοι, αλλά μετά το τέλος των προεδρικών θα χτυπούν για μια ακόμη φορά το κεφάλι τους στον τοίχο όπως έκαναν και το 2013, όταν βρέθηκαν εκτεθειμένοι από την υποστήριξη του «αντιδιζωνιστή» Λιλλήκα. Πραγματικά πως αισθάνθηκαν, όταν ο πρώην υποψήφιός τους (για κάποιους και νυν) βρέθηκε να επιζητά το χρίσμα του υποψηφίου από το ΑΚΕΛ; Ας προσέξουν να μην πάθουν τα ίδια με τους καινοφανείς πατριώτες που φοβούνται ακόμα και να αποκηρύξουν την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία…

Την ίδια στιγμή μας προσεγγίζουν και κάποιοι άλλοι κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι μας παρουσιάζουν ως φόβητρο την πιθανότητα ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ να βρεθεί ξανά στην εξουσία. Δεν έχουν καταλάβει πως ο ΔΗΣΥ πλέον έχει πάψει να εκφράζει την εθνικόφρονα παράταξη και επίσημα από τη μέρα που οι βουλευτές του ψήφισαν την τροπολογία που αναιρούσε την διδασκαλία του Ενωτικού Δημοψηφίσματος στα σχολεία, ακολουθώντας τις οδηγίες και τις απειλές του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο δεν έχει καμία σχέση με την «νερόβραστη», νεοφιλελεύθερη κεντροδεξιά που πλέον εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Το Εθνικιστικό Κίνημα δεν πρόκειται να συρθεί πίσω από κανένα «Εθνοσωτήρα» δίνοντάς του λευκή επιταγή. Θα κινηθεί αυτόνομα διεκδικώντας με δικό του υποψήφιο την ψήφο του Λαού, προβάλλοντας το πολιτικό μας πρόγραμμα και την ιδεολογία μας!

Τουρκική διπλωματία των πυραύλων…

Η Τουρκία για μία ακόμη μια φορά δίνει μαθήματα εξωτερικής πολιτικής και ευελιξίας σε Κύπρο και Ελλάδα. Αφορμή για το σχόλιο αυτό είναι η κίνηση επιλογής του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι διπλωματικοί ακροβατισμοί γύρω από την παραγγελία αυτή, λόγω των διαμαρτυριών από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε πως πριν μερικά χρόνια η Τουρκία για την ίδια αμυντική προμήθεια είχε επιλέξει το κινεζικό αντιαεροπορικό σύστημα μακρού βεληνεκούς HQ-9, που τελικά ακυρώθηκε λόγω των δυτικών αντιδράσεων και των ανταλλαγμάτων που απέσπασε από τις ΗΠΑ σε άλλα πεδία.

Επίσης, η πρόθεση παραγγελίας του F-35 από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, το οποίο έχει χαρακτηριστικά stealth και ο φόβος διαρροής των μυστικών του στην ρωσική πλευρά ίσως να αποτελεί ακόμα ένα αποτρεπτικό παράγοντα για την προμήθεια. Έτι περισσότερο όταν η διασύνδεση του ρωσικού συστήματος στο ενοποιημένο σύστημα εγκαίρου προειδοποίησης νατοϊκού σχεδιασμού είναι εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολο αν όχι απίθανο να πραγματοποιηθεί. Για τους πιο πάνω λόγους ίσως και αυτή η επιλογή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων να μην πραγματοποιηθεί αφήνοντας για μία ακόμη φορά τους εν δυνάμει προμηθευτές.

Το ΕΛΑΜ ξανά δίπλα στους δυσπραγούντες συμπολίτες μας

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο για μια ακόμη φορά, πιστό στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, προχώρησε στην διανομή σχολικών ειδών σε μαθητές και μαθήτριες από άπορες οικογένειες. Σε κάθε επαρχία μοιράστηκαν εκατοντάδες σχολικές τσάντες και άλλα σχολικά είδη τα οποία αγοράστηκαν από την κρατική χρηματοδότηση του κινήματος, υλοποιώντας το σύνθημα τα χρήματα του λαού πίσω στο λαό.

Για το Εθνικιστικό Κίνημα, η μεγαλύτερη ικανοποίηση ήταν τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών.

Χρίστος Χρίστου, Πρόεδρος Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/christos-christou-proedros-ethnikou-laikou-metwpou-monodromos-h-kathodos-st#ixzz4toAUFmfP

Exit mobile version