Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η απάτη των δημοσκοπήσεων ως διαχρονικό όπλο του συστήματος

Η απάτη των δημοσκοπήσεων ως διαχρονικό όπλο του συστήματος

Η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που «φουσκώνει» τα ποσοστά του εκλογικού μορφώματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (η μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚ), δεν προξενεί καμία εντύπωση στον οποιοδήποτε έχει έστω και μια στοιχειώδη σχέση με την πολιτική και κοινωνική ατμόσφαιρα.

Είναι ολοφάνερο το γεγονός ότι το κλεφτοΠΑΣΟΚ «σπρώχνεται» σε εξοργιστικό βαθμό (όπως «σπρωχνόταν» κάποτε το Ποτάμι) από το κατεστημένο των ΜΜΕ, ακριβώς γιατί πρέπει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα πολιτικά, οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα μετά την διεξαγωγή των επόμενων εκλογών, καθώς θεωρούν ότι θα είναι (και πάλι) ο δεύτερος εταίρος σε μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας, προφανώς με την ΝΔ.

Να θυμίσουμε, βεβαίως, ότι στην συντριπτική του πλειοψηφία οι δημοσκοπήσεις αγνοούσαν προκλητικά την τρίτη θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις διπλές εκλογές του 2015 (25 Ιανουαρίου και 20 Σεπτεμβρίου), ενώ όλοι θυμούμαστε επίσης και την τεράστια αποτυχία των δημοσκοπικών εταιρειών και στην περίπτωση του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου 2015. Τόσο το «τρομπάρισμα» του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις (κάτι το οποίο θα συνεχιστεί για ευνόητους λόγους, παρότι έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με την διαλυτική εικόνα ενός συνονθυλεύματος που δεν μπορεί να στήσει με στοιχειώδη επιτυχία τις εσωκομματικές του εκλογές) όσο και η πρόσφατη επιλεκτική ευαισθησία της ΝΔ για δημοσκόπηση – «παραγγελία» από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνουν το αυτονόητο που εδώ και χρόνια επισημαίνουμε.

Ότι δηλαδή, οι δημοσκοπήσεις δεν γίνονται για να αποτυπώσουν το υπαρκτό πολιτικό κλίμα, αλλά για να το κατασκευάσουν και να επιχειρήσουν να το διοχετεύσουν στην Κοινωνία. Γι’ αυτό έπεσαν, πέφτουν και θα συνεχίσουν να πέφτουν (πολλές φορές παταγωδώς) έξω στις προβλέψεις τους, καθώς ο κόσμος «δεν τρώει» πια τις «μπανάνες» που του σερβίρουν, αρνούμενος να παραστήσει την «μαϊμού».

Με συνεχή αγωνιστική διάθεση και ανάλογη επικοινωνία με τον Ελληνικό Λαό, ας φροντίσουμε να διαψεύσουμε και αυτές τις «προβλέψεις» των συστημικών δημοσκοπικών εταιρειών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-apath-twn-dhmoskophsewn-ws-diachroniko-oplo-tou-susthmatos#ixzz4toWyBhIh

Exit mobile version