Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Για πρώτη φορά το Εθνικό Κράτος πρώτο θέμα σε συνέλευση του ΟΗΕ!

Για πρώτη φορά το Εθνικό Κράτος πρώτο θέμα σε συνέλευση του ΟΗΕ!

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 δόθηκε μία ιστορικής σημασίας ομιλία του Αμερικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Τα διεθνή αλλά και τα εγχώρια ΜΜΕ επικεντρώθηκαν στα σημεία όπου, ο Αμερικάνος πρόεδρος αναφέρθηκε στο Ιράν αλλά και στη Β. Κορέα. Η επικέντρωση του διεθνή τύπου σε συγκεκριμένο ολιγόλεπτο κομμάτι της (περίπου μιας ώρας) ομιλίας, όπως και στην ατάκα του προέδρου «Rocket man» απευθυνόμενος στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν μόνο τυχαία δεν είναι και πραγματικά προκαλεί ανησυχητικές σκέψεις και στον πιο καλόβουλο θεατή, όπου είναι λογικό να αναρωτηθεί  για το ποιος κυβερνάει τελικά αυτόν τον πλανήτη.

Όμως ο σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να καταδείξει την γνωστή και καταδικαστέα από όλους πλέον συμπεριφορά των διεθνών ΜΜΕ, αλλά να αναδείξει τα τεράστιας σημασίας μηνύματα που δόθηκαν στην παγκόσμια κοινή γνώμη μέσω αυτής της ομιλίας. Η πραγματικότητα είναι πως η ανάλυση αυτής της ομιλίας δεν χωράει σε ένα άρθρο ωστόσο ο γράφων θα προσπαθήσει να επικεντρωθεί στα σημαντικότερα σημεία.

Στο πρώτο πολύ σημαντικό κομμάτι, στην εκκίνηση της ομιλίας του ο πρόεδρος των Η.Π.Α. κάνει σαφή νύξη κατά της παγκοσμιοποίησης όπου τα λόγια του παρατίθενται αυτούσια.

«Για να το θέσω απλά, συναντιόμαστε σε μια στιγμή μεγάλης προοπτικής και μεγάλου κινδύνου… Για να υπερκεράσουμε τους κινδύνους του παρόντος και για να επιτύχουμε την υπόσχεση του μέλλοντος, πρέπει να ξεκινήσουμε από τη σοφία του παρελθόντος. Η επιτυχία μας εξαρτάται από ένα συνασπισμό ισχυρών και ανεξάρτητων εθνών που υιοθετούν την κυριαρχία τους, προωθούν την ασφάλεια, την ευημερία και την ειρήνη για τον εαυτό τους και για τον κόσμο. Δεν αναμένουμε διαφορετικές χώρες να μοιράζονται την ίδια κουλτούρα, παραδόσεις ή ακόμη συστήματα διακυβέρνησης. Αλλά αναμένουμε όλα τα έθνη να σεβαστούν αυτά τα δύο κυριαρχικά καθήκοντα: το σεβασμό των συμφερόντων των λαών τους και τα δικαιώματα όλων των άλλων ανεξάρτητων εθνών».

Στο δεύτερο επίσης πολύ σημαντικό και κομμάτι ο Αμερικάνος πρόεδρος αναφέρει πως:

«Στην Αμερική δεν θέλουμε να επιβάλουμε τον τρόπο ζωής μας στους άλλους αλλά να γίνουμε ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους».

Τρίτο και ουσιαστικότερο κομμάτι είναι αυτό όπου ο πρόεδρος Ν. Τραμπ ξεκινάει με μια αναφορά στα διακόσια τριάντα χρόνια της ύπαρξης του Αμερικανικού συντάγματος, χρησιμοποιώντας μάλιστα και την χαρακτηριστική εναρκτήρια φράση του συντάγματος των Η.Π.Α. «Εμείς ο Λαός» (We the People) και σε όσους εμπνέονται από τις αξίες του, δηλαδή ειρήνη, ευημερία, ελευθερία. Συνεχίζοντας ο πρόεδρος αναφέρει:

«Πρώτο καθήκον της κυβέρνησης είναι να υπηρετεί τους πολίτες της, να εξασφαλίζει την ασφάλεια τους, να διατηρεί τα δικαιώματά τους και να υπερασπίζεται τις αξίες τους. Σαν πρόεδρος των Η.Π.Α. θα «βάζω» πάντα ΠΡΩΤΑ την Αμερική, όπως ακριβώς εσείς σαν ηγέτες των χωρών σας θα «βάζετε» πάντα και οφείλετε να το κάνετε, να «βάζετε» πρώτα τις χώρες σας. Όλοι οι ηγέτες έχουν υποχρέωση να υπηρετούν τους πολίτες τους και το εθνικό κράτος παραμένει το καλύτερο όχημα για την ανύψωση της ανθρωπότητας».

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τα παραπάνω λεγόμενα είναι αρκετά προφανές αφού στην ουσία ο πρόεδρος του ισχυρότερου κράτους του πλανήτη ανακοίνωσε πως ο σεβασμός προς τα έθνη-κράτη, προς τους διαφορετικούς πολιτισμούς, προς τις διαφορετικές παραδόσεις και τα εναλλακτικά είδη διακυβέρνησης θα γίνονται απόλυτα σεβαστά από την στιγμή που θεωρείται δεδομένος ο σεβασμός στα συμφέροντα και στα δικαιώματα των λαών. Η αναφορά μάλιστα του σεβασμού αυτού, ως εκπορευόμενου από το σύνταγμα των Η.Π.Α., το οποίο αποτελεί, το αρχαιότερο και εν ζωή σύνταγμα του κόσμου, συμβαίνει με σκοπό να δώσει μια νέα διάσταση στην υπόσταση του εθνικού κράτους παγκοσμίως όχι μόνο σαν σύστημα διακυβέρνησης αλλά και μέσω εξύψωσης της ανθρωπότητας.

Η ομιλία αυτή αποτελεί πραγματικά μια από τις ιστορικότερες ομιλίες των τελευταίων ετών και ουσιαστικά ορίζει το τέλος της Νέας Παγκόσμιας Τάξης όπως είχε διατυπωθεί από τον Τζ. Μπους τον πρεσβύτερο μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, αλλά και σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής όπου το εθνικό κράτος θα αποτελεί ξανά τον άξονα περιστροφής της ανθρώπινης ύπαρξης, αν βεβαίως το περιεχόμενο της ομιλίας γίνει πράξη και δεν μείνει απλά λόγια και επιπλέον να υπάρχει η επίγνωση του τι σημαίνει το “πρώτα την αμερική”. Τέλος φαίνεται πως η ιδεολογία της απόλυτης παγκοσμιοποίησης δεν αποτελεί πλέον μονόλογο, αλλά έχει έναν ισχυρό αντίπαλο την ιδεολογία του εθνικού κράτους.

Κλείνοντας θα πρέπει να γίνει μια μικρή αναφορά στο ότι τα εγχώρια ΜΜΕ μπορεί να απόκρυψαν από τον Ελληνικό λαό την ομιλία του Προέδρου των Η.Π.Α. αλλά το σίγουρο είναι ένα, ότι το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα που υποστηρίζει το εθνικό κράτος είναι ο ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για το μέλλον του τόπου.

Γραικός Φώτης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/gia-prwth-fora-to-ethniko-kratos-prwto-thema-se-suneleush-tou-ohe#ixzz4tyI4NCY1

Exit mobile version