Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο αδελφός του Αλέξη Τσίπρα πλαστογράφησε έντυπο. Αθώος από το δικαστήριο…

Σε άλλη χώρα (ή και σε αυτήν τη χώρα, αλλά σε άλλη εποχή) θα γινόταν τεράστιο σκάνδαλο που θα κλυδώνιζε ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση: ο αδελφός του πρωθυπουργού πλαστογράφησε δημόσιο έγγραφο για να συμμετάσχει η τεχνική εταιρεία του σε διαγωνισμό για ανάληψη έργου, και έπεσε στα “μαλακά” χάρη σε έναν αμφιλεγόμενο νόμο. Κι όμως, η υπόθεση αυτή του αδελφού του Αλέξη Τσίπρα, που εκδικάστηκε στα δικαστήρια Μυτιλήνης, παραδόξως πέρασε στα ψιλά και δεν παίχτηκε παρά ελάχιστα στα ελληνικά ΜΜΕ.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Δ. Τσίπρας, αδελφός του πρωθυπουργού, προκειμένου η τεχνική εταιρεία του να μπορέσει να συμμετάσχει σε διαγωνισμό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο πλαστογράφησε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ήταν ασφαλιστικά ενήμερος, ενώ στην πραγματικότητα είχε οφειλές ύψους 2.000 ευρώ. Βέβαια, τζάμπα ο κόπος, αφού τελικά όχι μόνο η εταιρεία του δεν πήρε το έργο, αλλά κινήθηκε και ποινική διαδικασία σε βάρος του για την πλαστογράφηση του εγγράφου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 στα δικαστήρια Μυτιλήνης, όπου ο εισαγγελέας πρότεινε την παραγραφή του αδικήματος λόγω του μικρού ποσού στο οποίο αφορούσε (και το οποίο ο Δ. Τσίπρας εν τω μεταξύ κατέβαλε) και τη μετατροπή του αδικήματος από “χρήση πλαστού εγγράφου” σε “χρήση πλαστού πιστοποιητικού”. Την εισήγηση αυτή έκανε δεκτή η έδρα, που επικαλούμενη τον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών αποφάσισε ότι το αδίκημα έχει παραγραφεί και έκλεισε την υπόθεση.

Exit mobile version