Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ασφυκτική η κατάσταση στα νησιά με την λαθρομετανάστευση – Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν οι κάτοικοι της Σάμου

Ασφυκτική η κατάσταση στα νησιά με την λαθρομετανάστευση - Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν οι κάτοικοι της Σάμου

Σταθερά αμείωτες συνεχίζονται οι λαθρομεταναστευτικές ροές στα ελληνικά νησιά, με αποτέλεσμα να έχουν διαμορφωθεί ασφυκτικές συνθήκες στα hotspots. Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, έως χθες το πρωί είχαν φτάσει 118 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων 87 στην Λέσβο και 31 στη Λέρο, όμως χθες μέσα σε μια μέρα 148 άτομα έφτασαν στη Χίο.

Συνολικά στην Λέσβο παραμένουν εγκλωβισμένα περισσότερα από 6.400 άτομα, στην Σάμο περίπου 3.000, στην Χίο 1.600, στην Κω 1.290 και στην Λέρο περίπου 1.000 άτομα.

Όλα αυτά έχουν, βεβαίως, ως αποτέλεσμα να δυναμώνει η φωνή αντίστασης των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι δεν θέλουν να γίνουν μειοψηφία και φιλοξενούμενοι μέσα στην ίδια τους την Χώρα. Στις 22 Οκτωβρίου διοργανώνεται στην Σάμο συγκέντρωση πολιτών που θέλουν να σώσουν το νησί από τους λαθρομετανάστες, ζητώντας την άμεση αποχώρηση όλων των αλλοδαπών.

Οι «αλληλέγγυοι», «οι αντιρατσιστές», «οι ανθρωπιστές» είναι σίγουρο ότι θα φρίξουν στο άκουσμα αυτής της είδησης. Δεν είναι, όμως, αυτοί που αντιμετωπίζουν το καυτό ζήτημα της ασφυκτικής συμβίωσης με τους λαθρομετανάστες, καθώς φροντίζουν να πουλούν «ανθρωπισμό» εκ του ασφαλούς και μέσα από την άνεση των ευρύχωρων και πολυτελών οικιών τους, καθώς τα «ταξικά αδέρφια» από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής βρίσκονται σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων απ’ αυτές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/asfuktikh-h-katastash-sta-nhsia-me-thn-lathrometanasteush.-sugkentrwsh-diam#ixzz4u0lRjnls

Exit mobile version