Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ζητά και τα… ρέστα η Fraport: Αφού πήραν τα 14 αεροδρόμια σε εξευτελιστική τιμή, απαιτούν 70 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση!

Ζητά και τα... ρέστα η Fraport: Αφού πήραν τα 14 αεροδρόμια σε εξευτελιστική τιμή, απαιτούν 70 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση!

Αποθρασυμένοι πλήρως από την απύθμενη δουλοπρέπεια στους διεθνείς τοκογλύφους όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, και με την νυν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να έχει ξεπεράσει κάθε όριο εθελούσιας υποταγής, αυτοί που έχουν αγοράσει «έναντι πινακίου φακής» την Δημόσια Περιουσία της Χώρας «ζητάνε και τα ρέστα». Ο λόγος για την γερμανική εταιρία Fraport που, σαν να μην έφτανε το γεγονός πως αγόρασε σε εξευτελιστική τιμή 14 ελληνικά αεροδρόμια, τώρα ζητά απαιτητικά 70.000.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο για να τα ανακατασκευάσει!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού «Spiegel» η εταιρία με περισσό θράσος εκμεταλλεύεται νομότυπο παραθυράκι της σύμβασης και σκοπεύει να αξιώσει την τεράστια αποζημίωση από το ελληνικό κράτος, επειδή οι περιφερειακοί αερολιμένες που της παραχωρήθηκαν αντί του ποσού του 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν σοβαρές ελλείψεις. Η Fraport, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι έντονα δυσαρεστημένη και ετοιμάζεται να κάνει χρήση του όρου περί αποζημίωσης -που προβλέπεται σε τέτοια περίπτωση- στο συμβόλαιο που υπέγραψε με το «ελληνικό» κράτος.

Η κοινοπραξία, με βάση το ρεπορτάζ, ανέθεσε σε ανεξάρτητο πραγματογνώμονα τη σύνταξη μιας έκθεσης για την κατάσταση των αεροδρομίων, η οποία της παραδόθηκε τον Ιούνιο, και μεταξύ άλλων κάνει λόγο για κακές υποδομές (σπασμένες πόρτες και ξεριζωμένες λάμπες) και ελλείψεις σε θέματα ασφαλείας, όπως τα μέσα πυρόσβεσης.

Αφού λοιπόν πήραν με ψίχουλα το φιλέτο των 14 αεροδρομίων, οι υπεύθυνοι της Fraport εκμεταλλεύονται εκ νέου την εθελοδουλεία (και) των νυν κυβερνώντων για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους και με τόκο! Η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση το κατόρθωσε κι αυτό: Να ξεπουλήσει σε εξευτελιστική τιμή την Δημόσια Περιουσία της Χώρας στα ξένα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα και αυτά, αποθρασυμένα πλήρως, να επιχειρούν το πλήρες ξεζούμισμα της Χώρας ώστε να αποσχέσουν σε χρόνο ρεκόρ ακόμη και τα λίγα χρήματα που έδωσαν για την αγορά των 14 αεροδρομίων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apothrasunsh-ths-fraport.-afou-agorase-ta-14-aerodromia-se-apisteuta-ejeute#ixzz4u5EKqsdZ

Exit mobile version