Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι διεθνείς τοκογλύφοι στηρίζουν την «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση των εντολοδόχων τους

Οι διεθνείς τοκογλύφοι στηρίζουν την «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση των εντολοδόχων τους

Η πρόσφατη χοντροκομμένη παρέμβαση του Ντάισελμπλουμ σχετικά με το πότε θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές στην Χώρα μας είναι ολοφάνερο ότι αποτελεί (μια ακόμη) ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας. Οι συριζαίοι με την στάση τους επιβεβαίωσαν (για πολλοστή φορά) την εθελόδουλη συμπεριφορά τους. Πανηγυρίζοντας για την δήλωση Ντάισελμπλουμ και παραβλέποντας εντελώς τον ιταμό επεμβατικό της χαρακτήρα, απέδειξαν εκ νέου ότι έχουν μετατραπεί οριστικά και αμετάκλητα σ’ ένα πολιτικό υπηρετικό μόρφωμα, που αναζητεί εναγωνίως στήριξη από τους διεθνείς τοκογλύφους για να παραμείνει στην γλυκιά και κερδοφόρα καρέκλα της εξουσίας.

Ξέχασαν ότι τον Ιούνιο του 2015 ήταν ο Ντάισελμπλουμ αυτός που ξεφτίλισε στο Eurogroup τον υπουργό τους (ελάχιστη σημασία έχει το ότι αυτός ήταν ο φαιδρός Βαρουφάκης) ή τις δηλώσεις του ότι οι Έλληνες έφαγαν τα κοινοτικά κονδύλια στα ξενύχτια με ποτά και γυναίκες; Από την στιγμή, όμως, που οι τωρινές δηλώσεις του τους εξυπηρετούν, χρησιμοποιούν την λογική του «δεν μας  φτύνουν, ψιχαλίζει», δείχνοντας ξανά το «ήθος» της αριστεράς. Η εξήγηση αυτής της «εξυπηρέτησης» εκ μέρους του Ντάισελμπλουμ έχει απλή όσο και λογική βάση.

Η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια πολύ βολική και συνεργάσιμη κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί κι αυτός ο κύκλος ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της Χώρας, ενώ ενδεχόμενη τωρινή πτώση της θα δημιουργούσε συνθήκες πολιτικής αστάθειας, την οποία σε γενικές γραμμές δεν επιθυμούν οι διεθνείς τοκογλύφοι για τις χώρες που διαφεντεύουν. Και βεβαίως, το 2017 έχει διαφορετικές δομές από το 2014. Τότε η  Μέρκελ και οι σύμμαχοί της αρνήθηκαν να στηρίξουν κι άλλο τον υπάκουο υπάλληλό τους Σαμαρά, γιατί τον θεωρούσαν «καμμένο χαρτί» πλέον.

Υπήρχε μπροστά ο σκόπελος της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, υπήρχε η βεβαιότητα ότι ο Σαμαράς και «ο εταίρος πλήρους ευθύνης» Βενιζέλος δεν είχαν την δυνατότητα να συγκεντρώσουν την απαραίτητη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, οπότε η Χώρα θα πήγαινε αναγκαστικά σε εκλογές. Επομένως, ήταν σαφής και αναμενόμενη η επιλογή των διεθνών τοκογλύφων να ξεφορτωθούν τα «ψοφίμια» Σαμαρά- Βενιζέλο και να περιμένουν τους «νεοσσούς» Τσίπρα-Καμμένο για να διαπραγματευτούν μ’ αυτούς ότι υπήρχε προς διαπραγμάτευση και ξεπούλημα.

Σήμερα, οι «Πρώτη φορά Αριστερά» συνεργάτες των διεθνών τοκογλύφων έχουν δυο ακόμη χρόνια κυβερνητικής θητείας μπροστά τους, επομένως τα αφεντικά τους δεν έχουν κανέναν ιδιαίτερο λόγο να τους εγκαταλείψουν, αφού όλα εξελίσσονται στο ξεπούλημα σύμφωνα με την θέλησή τους και γι’ αυτό επιλέγουν να κλείσουν με αυτούς τον τρέχοντα μνημονιακό κύκλο. Ο καινούριος μνημονιακός κύκλος θεωρούν ότι είναι καλό να ξεκινήσει με την σημερινή κυβέρνηση ώστε η επόμενη να τον βρει έτοιμο και δεδομένο.

Κι αν η σημερινή κυβέρνηση θέλει να μείνει στην εξουσία για έναν ακόμη χρόνο (από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019), τότε θα υπογράψει και τους όρους του «μετα-Μνημονίου», όπως ακριβώς έχει υπογράψει τα πάντα μέχρι τώρα (νέα αντιλαϊκά μέτρα για το 2014 και το 2020, «πρωτογενή πλεονάσματα» 3,5% του ΑΕΠ  μέχρι και το 2022 και πάνω από 2% μέχρι το 2060).

Σ’ αυτήν την φάση, πάντως, οι διεθνείς τοκογλύφοι σίγουρα επιζητούν πολιτική σταθερότητα ώστε η νέα συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου να κλείσει ομαλά τον κύκλο του τρίτου Μνημονίου. Ο Ντάισελμπλουμ ανέλαβε τον ρόλο του αγγελιοφόρου για το συγκεκριμένο μήνυμα στήριξης της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-diethneis-tokoglufoi-sthrizoun-thn-prwth-fora-aristera-kubernhsh-twn-ent#ixzz4v2dCwsbn

Exit mobile version