Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Βίζερ διαψεύδει το κυβερνητικό «αφήγημα» για το κοινωνικό μέρισμα

Ο Βίζερ διαψεύδει το κυβερνητικό «αφήγημα» για το κοινωνικό μέρισμα

Σαφέστατο μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην βιάζεται να μοιράσει «κοινωνικό μέρισμα» από την προσδοκώμενη υπεραπόδοση του φετινού Προϋπολογισμού έστειλε χθες ο πρόεδρος του Euro Working Group (EWG) Τόμας Βίζερ. Ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της ευρωζώνης δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για το 2018, λέγοντας διπλωματικά ότι δεν έχει δει ακόμα τα στοιχεία εκτέλεσης του Ελληνικού Προϋπολογισμού.

Σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Capital.gr ο Βίζερ επισήμανε για το «κοινωνικό μέρισμα» ότι «χρειαστεί διάλογος της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς» και κάλεσε την Ελληνική πλευρά να ολοκληρώσει το ταχύτερο δυνατόν την τρίτη αξιολόγηση.

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει μόνο άλλη μία αξιολόγηση πριν από την «καθαρή έξοδο» από το 3ο Μνημόνιο το καλοκαίρι του 2018. Επανέλαβε δε ότι μετά την έξοδο θα ακολουθήσουν αυστηρή επιτήρηση και συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Είναι ολοφάνερο ότι το κυβερνητικό «αφήγημα» δείχνει να μπάζει από παντού, καθώς οι διεθνείς τοκογλύφοι φροντίζουν να ξεκαθαρίζουν σε κάθε περίπτωση ότι αυτοί είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, με τους εκάστοτε ελληνόφωνους κυβερνήτες να παίζουν τον ρόλο του υπάκουου υπηρέτη τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-bizer-diapseudei-to-kubernhtiko-afhghma-gia-to-koinwniko-merisma#ixzz4vD26YRJ6

Exit mobile version