Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παρουσία Χρυσής Αυγής σε ελληνορωσική εκδήλωση προς τιμήν του Οσίου Σιλουανού – Φωτορεπορτάζ

Την Κυριακή 8-10-2017 ανήμερα της εορτής του Οσίου Σιλουανού πραγματοποιήθηκε μια σεμνή εκδήλωση στο Χωριό Γομάτι του Δήμου Αριστοτέλους (Χαλκιδική) πλησίον της Ιερισσού.

Με πρωτοβουλία της Οργάνωσης «Ρωσικό σπίτι» πραγματοποιηθήκαν τα αποκαλυπτήρια στον προαύλιο χώρο του ναού της Παναγίας Γοργοεπηκόου του μνημείου του Οσίου Σιλουανού, δωρεά της Ρωσικής κυβερνήσεως και υπό την αιγίδα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρωσικής καταγωγής Άγιος, στο επάγγελμα ξυλουργός, ασκήτευσε στην Μονή του Αγίου Παντελεήμωνος στο Άγιο Όρος επί 46 χρόνια και αναγνωρίσθηκε ως Άγιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 1987. Η μνήμη του τιμάται στις 24 Σεπτεμβρίου.

Στην λιτή τελετή την Χρυσή Αυγή, κατόπιν προσκλήσεως, εκπροσώπησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παππάς μαζί με την βουλευτή Χαλκιδικής, Σωτηρία Βλάχου και ήταν οι μοναδικοί εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου σε αυτήν την όχι μόνο σεμνή τελετή, αλλά και εποικοδομητική ενέργεια στην πορεία της περαιτέρω σύσφιξης των ελληνορωσικών σχέσεων και της ελληνορωσικής φιλίας.

Οι προσφωνήσεις και οι χαιρετισμοί των Ρώσων αξιωματούχων, όπως αυτή του εκπροσώπου της οργάνωσης «Ρωσικό σπίτι» και του Αντιπεριφερειάρχου της Αγίας Πετρούπολης αποδεικνύουν ότι η Ορθοδοξία ενώνει και ταυτίζεται με τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα και το μέλλον των δύο μεγάλων λαών, του ελληνικού και του ρωσικού.

Η φιλοξενία και η υποδοχή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής εκ μέρους του πρωτοπρεσβύτερου του Ιερού Ναού πατέρα Αναστάσιου και των Ρώσων αξιωματούχων ήταν υποδειγματική και συγκινητική.

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα και προγραμματικά δηλώνει υπέρ της γεωστρατηγικής στροφής της Ελλάδος προς την Ρωσία και στηρίζει τον αγώνα του Ορθόδοξου Ρωσικού λαού κατά της παγκοσμιοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parousia-chrushs-aughs-se-ellhnorwsikh-ekdhlwsh-pros-timhn-tou-osiou-siloua#ixzz4vD2Z2ixZ

Exit mobile version