Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και πλουτισμός “συμβούλων ιδιωτικοποιήσεων”

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και πλουτισμός “συμβούλων ιδιωτικοποιήσεων”

Πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν προβλέπει ότι το “πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων”, δηλαδή το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδος, θα έχει συνολικές εισπράξεις της τάξεως των 13 δισ. ευρώ, ενώ οι προηγούμενες αντίστοιχες εκτιμήσεις το 2011 και το 2015 ήταν περίπου στα 50 δισ. ευρώ, γεγονός που δημιουργεί αίσθηση σοβαρής κακοδιαχείρισης της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ.

Στις 8 Οκτωβρίου 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) έδινε στην δημοσιότητα μια έκθεση για την συμμόρφωση της Ελλάδας με τα δεκαπέντε προαπαιτούμενα για την παράλληλη εκταμίευση της υποδόσης των 1,1 δισ. ευρώ από τη δεύτερη δόση του “ελληνικού προγράμματος”. Σε αυτή την έκθεση (Compliance note on mid-September milestones for the second disbursement for debt servicing needs of the second tranche under the Greek ESM programme” γινόταν μνεία για την λειτουργία και την σύνθεση του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή τον “διορισμό ενός συμβουλίου διευθυντών που θα πρέπει να έχουν εκτελεστικές αρμοδιότητες με βάση μια ανοικτή και διαφανή διαδικασία και ότι οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα πρέπει να είναι επαγγελματίες πλήρως ανεξάρτητοι από μη προσήκοντες πολιτικούς ή επιχειρηματικούς δεσμούς”.

Λίγους μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2017, διοριζόταν ως διευθύνουσα σύμβουλος στο “υπερταμείο του ΤΑΙΠΕΔ” η Ουρανία Αικατερινάρη, κόρη της άλλοτε βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξυροτύρη-Αικατερινάρη, με μισθό 270 χιλιάδες ευρώ! Όμως δεν υπήρξε κάποια αντίδραση της Κομισιόν σε αυτή την απόφαση, που προφανώς ερχόταν σε αντίθεση με τις οδηγίες της παραπάνω εκθέσεως συμμόρφωσης, αφού η επιλογή της Αικατερινάρη προφανώς θα εξυπηρετούσε τους σκοπούς της.

Υπενθυμίζουμε ότι το υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδος φέρει τον παραπλανητικό και αντικρουόμενο τίτλο “Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.”. Ο τίτλος είναι παραπλανητικός επειδή δεν υπάρχει κάποια αξιοποίηση, αλλά συντελείται ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ημέτερα συμφέροντα και αντικρουόμενος επειδή η περιουσία του δημοσίου ανήκει στο Ελληνικό Έθνος και δεν είναι ιδιωτική.

Προς απόδειξη του βαθμού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας υπάρχει πρόσφατη πρόβλεψη της Κομισιόν που εκτιμά ότι από το “πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων” θα υπάρξουν συνολικές εισπράξεις της τάξεως των 13 δισ. ευρώ μέχρι το 2060. Όμως οι αρχικές εκτιμήσεις έδιναν για την ίδια περίοδο ποσά της τάξεως των 50 δισ. ευρώ, γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι η δημόσια περιουσία πραγματικά ξεπουλιέται σε ημέτερα συμφέροντα για εξευτελιστικά ποσά.

Παράλληλα, με το ξεκλήρισμα της δημόσιας περιουσίας σε διεθνή συμφέροντα το ΤΑΙΠΕΔ είναι εξαιρετικά ζημιογόνο για τους Έλληνες φορολογούμενους και λόγω των εξωφρενικά μεγάλων αμοιβών για “συμβούλους ιδιωτικοποιήσεων” και του αριθμού των προσλήψεων που έχουν συντελεστεί από την αρχή λειτουργίας του. Αναλυτικά η ετήσια έκθεση του ΤΑΙΠΕΔ για το 2016, που δημοσιοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017,  αναφέρει ότι οι αμοιβές των “συμβούλων” ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια ευρώ ενώ τον τελευταίο χρόνο το προσωπικό αυξήθηκε από 40 σε 60 υπαλλήλους εκτινάσσοντας και το σχετικό κόστος μισθοδοσίας στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Συμπερασματικά, η δημόσια περιουσία της Ελλάδος πραγματικά ξεπουλιέται από τους εγκάθετους του ΤΑΙΠΕΔ και τους κομμουνιστές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο αντέχουν στην καρέκλα τους. Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου Χρυσή Αυγή θα μπορέσει να σταματήσει την κακοδιαχείριση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/taiped-jepoulhma-dhmosias-periousias-kai-ploutismos-sumboulwn-idiwtikopoihs#ixzz4vqpIGUhQ

Exit mobile version