Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αγράμματος Γαβρόγλου σε νέες περιπέτειες: Τραγελαφική ανακοίνωση του Υπουργείου «Παιδείας» για τα γεγονότα στην Σαντορίνη

Αγράμματος Γαβρόγλου σε νέες περιπέτειες: Τραγελαφική ανακοίνωση του Υπουργείου «Παιδείας» για τα γεγονότα στην Σαντορίνη

Για τα γεγονότα στην Σαντορίνη, όπου η νεολαία της Χρυσής Αυγής στην Σαντορίνη μαζί με κατοίκους του νησιού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την επιλογή Σημαιοφόρων με κλήρωση, καθώς έλαχε την Ελληνική Σημαία να την κρατά μαθήτρια από την αλβανία, μίλησε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο «Παιδείας».

Η ανακοίνωση αυτή, που απηχεί τα λόγια του ίδιου του Γαβρόγλου, αναδεικνύει ένα μείζον πρόβλημα που θα ταλανίσει τα επόμενα χρόνια την Ελληνική Κοινωνία. Η ανακοίνωση βρίθει ασχετοσύνης γύρω από ζητήματα ιστορίας και οφείλει να λειτουργήσει ως μία προειδοποίηση προς τους Έλληνες Γονείς, αφού αν η… ηγεσία του Υπουργείου είναι τόσο εμφανώς αγράμματη τι σόι μόρφωση μπορεί να παρέχει στα παιδιά;

Προ του οποιουδήποτε σχολιασμού σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Η σημερινή παρεμπόδιση της τελετής εορτασμού της εθνικής επετείου στο Εμπορειό Σαντορίνης που επιχείρησαν μέλη της Χρυσής Αυγής με πρόσχημα ότι ο σημαιοφόρος δεν ήταν ελληνικής καταγωγής αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της περιφρόνησης τους για την ηρωϊκή αντίσταση της πατρίδας μας στα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα.

Οι άνθρωποι αυτού του τόπου νίκησαν το φασισμό και θα το ξανακάνουν όποτε χρειαστεί. Τη σημαία έχουν δικαίωμα να κρατήσουν όλα τα παιδιά που μοιράζονται στα σχολεία μας “την ημετέρα παιδεία”. Οι θρασύβουλες πράξεις πατριδοκαπηλίας δεν έχουν χώρο στην ελληνική κοινωνία και εκπαίδευση. Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Εμπορειού για την ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση που κράτησαν. Οι σχολικές τους κοινότητες έχουν την πλήρη συμπαράσταση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε κινήσεις προστασίας τους σε κάθε επίπεδο και με κάθε τρόπο»

Καταρχάς, να ενημερώσουμε τους γραφειοκράτες του υπουργείου και τον μυστακοφόρο υπουργό ότι κατά την 28η Οκτωβρίου, μετά το υπερήφανο «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά, δεν επιτέθηκαν στην Ελλάδα τα «φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα», αλλά ο Ιταλικός Στρατός συνοδευόμενους από ΑΛΒΑΝΟΥΣ, στους απογόνους των οποίων η ελλαδική κυβέρνηση παραδίδει την Ελληνική Σημαία με στημένες κληρώσεις.

Δεύτερο σημείο, στο οποίο οφείλουμε να σταθούμε, είναι ότι οι άνθρωποι αυτού του τόπου δεν πολέμησαν ενάντια στον φασισμό, αφού πολέμησαν κάτω από την Σημαία ενός κράτους αντιδημοκρατικού, «φασιστικού» θα το έλεγαν οι συριζαίοι, και με την μέριμνα ενός Πρωθυπουργού, τον οποίο πολλάκις έχουν κατηγορήσει ως «φασίστα». Εκείνη την εποχή, μάλιστα, αυτοί που ονειρεύονταν «αντιφασιστικούς αγώνες» λέγανε το δικό τους «πουρκουά» κρυμμένοι στις σκιές, την ίδια ώρα που οι Έλληνες Εθνικιστές βρίσκονταν στο Μέτωπο.

Όσον αφορά τα περί «ημετέρας παιδείας», που παραπέμπουν στον Ισοκράτη είναι εμφανώς αγράμματα και στηρίζονται σε διαστρέβλωση του λόγου του, όπου ο Ισοκράτης λέει τα εντελώς αντίθετα στην πραγματικότητα.

Αυτά τα ολίγα για αρχή κι αν επιμένουν επανερχόμαστε για ακόμα περισσότερη μόρφωση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/agrammatos-gabroglou-se-nees-peripeteies-tragelafikh-anakoinwsh-tou-upourge#ixzz4wuOEv1je

Exit mobile version