Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ΠαΣοΚ αλλάζει όνομα επειδή χρεοκόπησε πολιτικά

Το ΠαΣοΚ αλλάζει όνομα επειδή χρεοκόπησε πολιτικά

Ύστερα από 43 χρόνια έντονης παρουσίας στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδος, παίζοντας πρωταγωνιστικό ή σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας μας, το ΠαΣοΚ ετοιμάζεται να περάσει μία για πάντα στην ιστορία. Είναι το κόμμα που κέρδισε ισάριθμες εκλογικές αναμετρήσεις με την Νέα Δημοκρατία, και μοιράστηκε την εξουσία μαζί της, από το 1974 μέχρι το 2015.

Το ΠαΣοΚ ήρθε στην εξουσία τον Οκτώβριο του 1981, με ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου και με κύριο σύνθημα την «αλλαγή», που αργότερα έγινε «μεταρρύθμιση». Η έλευση του στην διακυβέρνηση συνοδεύτηκε από πάμπολλες και πομπώδεις υποσχέσεις και διακηρύξεις, για δραματική βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Το 1996 ο Κώστας Σημίτης εισαγάγει το όρο «εκσυγχρονισμός», που επί της ουσίας σημαίνει την απόρριψη του ημί-κρατικού οικονομικού μοντέλου και την πλήρη αποδοχή από μέρους του κόμματος των κανόνων της «ελεύθερης αγοράς».

Το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου επαγγέλλεται την «πράσινη ανάπτυξη» που δεν ήρθε ποτέ και αντιτείνει στην σκληρή λιτότητα με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν». Τον Νοέμβριο, όμως του 2011, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, αναγκάζεται να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και ύστερα από διαπραγματεύσεις θα σχηματιστεί νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, στην οποία μετέχουν το ΠαΣοΚ, η Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός ορθόδοξος Συναγερμός.

Τον Ιούνιο του 2012  το ΠαΣοΚ πήρε μέρος σε κυβέρνηση συνασπισμού, μαζί με την Νέα Δημοκρατία και την Δημοκρατική Αριστερά, που διήρκεσε μέχρι το 2015. Έκτοτε βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Ποιο ήταν όμως το αποτέλεσμα και το όφελος της πολύχρονης διακυβέρνησης της χώρας μας από το ΠαΣοΚ; η απάντηση είναι κάτι που μπορεί να αντιληφθεί πολύ εύκολα κανείς από την καθημερινή του ζωή, χωρίς να είναι οικονομολόγος.

Τεράστια σκάνδαλα σε όλους τους τομείς, με ανυπολόγιστο κόστος για την Οικονομία της Ελλάδος, προαγωγή της φτώχειας σε επαίσχυντο βαθμό, συνεχείς υποχωρήσεις στην εξωτερική πολιτική και περισσότερο στο θέμα με την Τουρκία, καθιέρωση του ρουσφετιού στο δημόσιο βίο ως μέσον συναλλαγής και υπαγωγή της χώρας μας στο «άρμα του διεθνισμού», με πρόσχημα την δήθεν “ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”, που επί της ουσίας σημαίνει την de jure κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας, όλων των ευρωπαϊκών χωρών, με την υποστολή των εθνικών σημαιών.

Τον Μάιο του 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου ως αρχηγός του ΠαΣοΚ και πρωθυπουργός, σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου εισαγάγει την Ελλάδα στον «μηχανισμό στήριξης», ύστερα από αλλοίωση των οικονομικών στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), από τον Διευθυντή της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Επρόκειτο για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ελληνικής ιστορίας και όχι μόνο, αφού οι υπεύθυνοι της μεθόδευσης αυτής κατηγορήθηκαν ότι συμμετείχαν σε διεθνείς συνωμοσίες, που στόχο είχαν την φτωχοποίηση των κρατών, μέσα από οργανωμένες σπείρες και διεθνείς τράπεζες, όπως η Goldman Sachs.

Αποτέλεσμα της εισόδου της Ελλάδος στην μηχανισμό στήριξης, με την εισαγωγή του περίφημου μνημονίου και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, η οποία επικρίθηκε δριμύτατα από τον συνταγματολόγο Γεώργιο Κασιμάτη, πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου επί Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν η φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του ελληνικού πληθυσμού, το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, καθώς οι αυτοκτονίες χιλιάδων ανθρώπων, που οδηγήθηκαν σε απόγνωση και αδιέξοδο από την οικονομική κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Το ΠαΣοΚ, λοιπόν πέρασε μέσα από διάφορες φάσεις, αλλά παρά τις φιλόδοξες εξαγγελίες, το αποτέλεσμα της πολιτικής του ήταν εξαιρετικά καταστροφικό για την Ελλάδα! Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός, ότι από το 48.1% που είχε λάβει το 1981, έπεσε στο μόλις 4.68% το 2015.

Επιπλέον, οι υπεύθυνοι του ΠαΣοΚ δημιούργησαν μεγάλο εσωτερικό χρέος, ακόμα και στο ίδιο τους το κόμμα. Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν επισήμως στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, τα χρέη του ανέρχονται περίπου στο ποσό των 190.000.000 €υρώ και τα οποία θα διαγραφούν και θα «φορτωθούν» στον ελληνικό λαό, από την στιγμή που το κόμμα αλλάζει όνομα και ΑΦΜ και μετονομάζεται σε Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Το ΠαΣοΚ ήταν το κόμμα, που προκάλεσε την μεγαλύτερη καταστροφή στην Ελλάδα. Και αφού περιθωριοποιήθηκε εκλογικά, προσπαθεί τώρα με την αλλαγή του ονόματος του σε Δημοκρατική Συμπαράταξη να δώσει την εντύπωση, ότι εκσυγχρονίζεται πολιτικά, αλλά ο αποκλειστικός του στόχος είναι να διασώσει την ίδια του την ύπαρξη.

Το ΠαΣοΚ δεν έχει καμία πιθανότητα ανανέωσης και συνεισφοράς στο δημόσιο βίο, με πρόσωπα που άσκησαν εγκληματική πολιτική εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και του έθνους, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κώστας Σημίτης, που έχει μάλιστα και την τεράστια ευθύνη για την μεγάλη κλοπή του χρηματιστηρίου το 1999. Το ΠαΣοΚ αλλάζει όνομα, απλά επειδή χρεοκόπησε πολιτικά…

Χρήστος Αντωνιάδης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-pasok-allazei-onoma-epeidh-chreokophse-politika#ixzz4x08kcD5a

Exit mobile version