Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με τρία χρόνια φυλάκιση θα τιμωρείται στην Κίνα όποιος ασεβεί στον εθνικό ύμνο της χώρας!

Με τρία χρόνια φυλάκιση θα τιμωρείται στην Κίνα όποιος ασεβεί στον εθνικό ύμνο της χώρας!

Η είδηση, όπως αυτή δημοσιεύεται σε ενημερωτική ιστοσελίδα, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει την οργή των κάθε λογής «προοδευτικών», καθώς η θεματολογία της αφορά τον σεβασμό στον Εθνικό Ύμνο.

Συγκεκριμένα, κάτω από τον τίτλο «Κίνα: Η ασέβεια στον εθνικό ύμνο θα τιμωρείται με έως και τρία χρόνια φυλάκισης» Διαβάζουμε τα εξής:

Η ασέβεια απέναντι στον εθνικό ύμνο της Κίνας θα επιφέρει ποινή έως και τρία χρόνια φυλάκισης, σύμφωνα με ένα νέο σχέδιο τροποποίησης του νόμου. Η Κίνα ακόμα απαγορεύει ο εθνικός της ύμνος να ακούγεται σε γιορτές, γάμους και κηδείες.

Ο αρχικός νόμος περί εθνικού ύμνου, όριζε πως η τιμωρία για τυχόν ασέβεια απέναντι στον εθνικό ύμνο θα τιμωρούνταν με 15 ημέρες φυλάκισης. Ωστόσο, η νέα τροποποίηση, ορίζει πως η ποινή «κυμαίνεται από αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων και δημόσια επιτήρηση, έως ποινική κράτηση και φυλάκιση μέχρι και τρία έτη».

Η κίνηση αυτή αναμένεται να ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του ερευνητή της Διεθνούς Αμνηστίας, William Nee: «Η ελευθερία της έκφρασης εμπεριέχει ιδέες, λόγους, που μπορεί κάποιοι να βρίσκουν προσβλητικούς. Ακόμα και αν πρόκειται για υποτιθέμενη ασέβεια απέναντι σε βασιλείς, σε σημαίες ή σε εθνικούς ύμνους, θα έπρεπε να προστατεύονται, όχι να ποινικοποιούνται». Ο νόμος περί εθνικού ύμνου, ωστόσο, συνάδει με την πολιτική που ασκεί ο Πρόεδρος Xi Jinping, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Κίνας από το 2012. Ο Κινέζος ηγέτης είναι φανερό πως προσπαθεί να εμφυσήσει σε κάθε Κινέζο το «πατριωτικό πνεύμα».

Από το 2014, ο κινεζικός εθνικός ύμνος επιτρέπεται να ακούγεται μόνο κατά τη διάρκεια διπλωματικών περιστάσεων, μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων και διεθνών συναθροίσεων”.

Τα λεγόμενα του εκπροσώπου της Διεθνούς Αμνησ(τ)ίας θα μπορούσε να τα προσυπογράφει ο οποιοσδήποτε εγχώριος κοσμοπολίτης και εθνομηδενιστής που παθαίνει αλλεργία σε καθετί το Εθνικό. Όπως π.χ. ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος θεωρεί ότι «το δικαίωμα του καθενός να καίει την Ελληνική Σημαία είναι αναφαίρετο» ή ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Παρασκευόπουλος που ζητεί την αποποινικοποίηση στον εμπρησμό της Ελληνικής Σημαίας.

Σε αντίθεση με τους «αστέρες» του «Συνταγματικού τόξου», στην κομμουνιστική Κίνα ο σεβασμός στον Εθνικό Ύμνο είναι τέτοιος που να επιβάλλονται και οι ποινές που πρέπει στους ασεβείς.

Θα έχει ενδιαφέρον, πάντως να δούμε τις αντιδράσεις σ’ αυτή την απόφαση όχι τόσο από τους φιλελεύθερους, όσο από τους πάσης φύσεως αριστερούς για την απόφαση αυτή της κομμουνιστικής Κίνας, ανεξαρτήτως του αν στην λέξη κομμουνιστική χρειάζονται εισαγωγικά ή όχι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/me-ews-tria-chronia-fulakh-sthn-kina-tha-timwreitai-opoios-asebei-ston-ethn#ixzz4xB1Itf00

Exit mobile version