Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κατάργηση προνοιακών επιδομάτων σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες από την ανάλγητη μνημονιακή κυβέρνηση

Κατάργηση προνοιακών επιδομάτων σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες από την ανάλγητη μνημονιακή κυβέρνηση

Η αντικοινωνική πολιτική των κομμουνιστών της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά την μείωση των συντάξεων δείχνει για ακόμη μια φορά το σκληρό της πρόσωπο με την κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων αφήνοντας αβοήθητα μέλη της Ελληνικής κοινωνίας με ειδικές ανάγκες.

Στις 30 Οκτωβρίου το κράτος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έλαβε ακόμη μια δόση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) της τάξεως των 800 εκατομμυρίων ευρώ. Με αυτή την δόση οι ευρωπαίοι τοκογλύφοι έχουν καταφέρει, πάντοτε με την αγαστή συνεργασία των εγχώριων πειθήνιων οργάνων τους του κλεπτοκρατικού τόξου (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΝΔ), να χρεώσουν τους Έλληνες με το δυσθεώρητο ποσό των 182 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Δυστυχώς αυτή η υπερχρέωση των Ελλήνων επιφέρει ένα βαθύ χτύπημα στο κράτος πρόνοιας αφού όλες οι σχετικές δημοσιονομικές δαπάνες περικόπτονται βάναυσα και αδιάκριτα για την πληρωμή των τοκοχρεολυσίων των δανείων στους διεθνείς τοκογλύφους των θεσμών.

Αναλυτικά πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και στελεχών του υπουργείου Εργασίας με τους θεσμούς σχετικά με την “αναδιάρθρωση” των προνοιακών επιδομάτων που παραμένει ένα από τα εκκρεμή θέματα της “τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος”. Δυστυχώς ο όρος “αναδιάρθρωση” σημαίνει στην πραγματικότητα την στυγνή κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων συνανθρώπων μας που στερούνται την πλήρη ικανότητα για κατανόηση ή κινητικότητα.

Για παράδειγμα αυτή η κατάργηση γίνεται μέσω ειδικών επιτροπών αξιολόγησης που βάσει ενός ερωτηματολογίου κρίνουν ότι άτομα με  αποδεδειγμένη πνευματική υστέρηση σε μεγαλύτερη ηλικία (40-50 χρονών) έχουν αποκτήσει μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης (IQ) και άρα δεν δικαιούνται πια το κοινωνικό επίδομα. Αντιθέτως αυτοί οι συνάνθρωποί μας χρειάζονται ακόμη περισσότερο την ηθική και υλική βοήθεια της κοινωνίας σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

Αυτή η κατάργηση των επιδομάτων για άτομα με ειδικές ανάγκες οδηγεί σε υπερπλεονάσματα και επιτεύξεις τεράστιων πρωτογενών πλεονασμάτων που τόσο πειθήνια η κομμουνιστική λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κομπάζει ότι μπορεί να επιτύχει στους διεθνείς τοκογλύφους. Δυστυχώς με αυτό τον τρόπο οι διεθνείς τοκογλύφοι και η κομμουνιστική φράξια του Τσίπρα και του Καμμένου πλουτίζουν ακόμη και εις βάρος συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες που χρειάζονται σε μέγιστο βαθμό την βοήθεια του κράτους.

Καταρρέει πια το παραμύθι της κοινωνικής ευαισθησίας της αριστεράς αφού το πρώτο μέλημα του Τσακαλώτου είναι η επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων προς πληρωμή των τοκογλυφικών δανείων και όχι η κοινωνική φροντίδα ατόμων με ειδικές ανάγκες που έχουν σοβαρά προβλήματα αυτουποστήριξης και αυτοσυντήρησης.

Συμπερασματικά η χορήγηση όλων των κοινωνικών επιδομάτων για το 2018 εξαρτάται από την “εξοικονόμηση δαπανών” που θα διατάξει η τρόικα να γίνουν στον προϋπολογισμό του 2018. Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου Χρυσή Αυγή θα μπορέσει να χαράξει μια ανθρώπινη πολιτική με ιδιαίτερη μέριμνα και πρόνοια για τις πολύπλευρες ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/katarghsh-pronoiakwn-epidomatwn-se-euaisthhta-koinwnika-omades-apo-tous-kom#ixzz4xGf8C4se

Exit mobile version